Julkaistu 
Riitta Ryynänen

Karhufestivaalin kävijämäärä passeli, samoin metsäinen ympäristö

Pyhäsalmelainen Timo Nevalainen viimeisteli perjantaina Karhufestivaalin metsikössä työtään nimeltä Hirvveetä kyyttii. Pyhäsalmelainen Timo Nevalainen viimeisteli perjantaina Karhufestivaalin metsikössä työtään nimeltä Hirvveetä kyyttii.

Luonto ja karhu kuuluvat yhteen, joten savonlinnalais-helsinkiläinen veistäjä Asko Vihavainen oli mielissään päästessään tekemään kisaveistostaan metsäiseen ympäristöön Ilomantsin Karhufestivaalilla.

– Tämä tuo aivan oman lisänsä kilpailuun, kaunis paikka, totesi Vihavainen Kansallistalon ja Katri Vala Kulttuurikeskuksen välisestä koivuisasta miljööstä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

Tänä vuonna 14 veistäjää sijoitettiin arvonnalla metsikköön kahta puolta varjoisaa pururatakäytävää. Muut kahdeksan tekivät töitään Karhuareenalla ja ajoittaisessa auringonpaahteessakin.

Torstaina festivaalikävijöitä oli kaikkiaan yli puolisen tuhatta, ja netin välityksellä tapahtumaa seurasi 1 200 henkeä. Perjantaina iltapäivään kello kahteen mennessä oli ylitetty jo 600 kävijän määrä.

 

 

Tapahtuman johtaja Timo Reko Maaseudun Sivistysliitosta pitää kävijämääriä passelina. Tilannetta muutti selkeästi veistopaikkojen siirtyminen Ilomantsin keskustasta kokonaan Kansallistalon ja Karhuareenan maisemiin.

– Varmaan kylällä olisi ollut enemmän väkeä, mutta toisaalta yleisö on tykännyt tämän vuoden alueesta. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta, Reko sanoi.

Ratkaisu oli hyvä myös koronatilanteen takia. Jo etukäteen oli tiedossa, että alueelle otetaan kerrallaan korkeintaan tuhat ihmistä.

– Koronan takia meillä ei ole ollut mitään varsinaista yleisötavoitetta. Odotamme nyt perjantaina tuhannen ihmistä. Joka tapauksessa ihmisten terveys ja turvallisuus on tärkein asia, Reko totesi.

 

Kotkalaiset Tarja ja Jukka Reinholm päätyivät yleisöksi sattumalta sukulaisvierailulla Ilomantsiin. He pitivät hyvänä, että tapahtumassa oli mukavasti tilaa kulkea ja istua katsomossa.

Molemmat olivat vaikuttuneita veistäjien taidoista.

– Yllättävää, mitä he sahalla saavat pölkystä aikaiseksi, Jukka Reinholm sanoi.

– Taito on hyppysissä, lisäsi Tarja Reinholm.

Kommentoi

Hae sivuilta