Julkaistu 
Riitta Ryynänen

Noviisit ja konkarit iskevät yhteen karhunveistokisassa

Viisinkertainen kisakävijä Raimo Hautaluoma (vas.) ja ensikertainen August Eskelinen mittelöivät kuuden muun osallistujan kanssa Karhuareenalla. Neljäntoista kisaajan sahauspaikat sijoittuvat Kansallistalon ja Katri Vala Kulttuurikeskuksen väliseen metsikköön. Viisinkertainen kisakävijä Raimo Hautaluoma (vas.) ja ensikertainen August Eskelinen mittelöivät kuuden muun osallistujan kanssa Karhuareenalla. Neljäntoista kisaajan sahauspaikat sijoittuvat Kansallistalon ja Katri Vala Kulttuurikeskuksen väliseen metsikköön.

Mitä tahansa yllättävää voi nähdä tämän vuoden Ilomantsin Karhufestivaalin veistokisassa, sillä teema on nyt vapaa eli ulkomaaksi freestyle. Tapahtuma avattiin torstaina 13. elokuuta ennen puoltapäivää ja perinteiseen tapaan osallistujien moottorisahalaulannan kera. Vielä päivällä kisayleisöä oli maltillisesti, joten turvavälit eivät vaarantuneet.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Mukana kisassa on nyt 22 veistäjää, ja heistä viisi karhukisanoviisin joukko haastaa konkariosaston tosissaan.

Lappeenrannassa asuva August Eskelinen osallistuu kilpailuun ensimmäistä kertaa, mutta miestä ei jännitä yhtään.

– Olen entinen urheilija ja tykkään kisaamisesta.

Vain puolisen vuotta moottorisahaveistoa harrastanut Eskelinen on lyönyt itsensä nopeasti läpi veistopiirien tietoisuuteen. Nopeutta Eskelisellä totisesti riittää, sillä sadan metrin juoksun ennätys on hänellä 10,50 sekuntia.

Perinteisten eläinhahmojen lisäksi onnistuu myös harvinaisempien lajien kuten dinosauruksien ja yksisarvisten tekeminen.

– Löysin Ilomantsin veistokisasta infoa netistä ja tuli mieleen, että ehkäpä kannattaisi osallistua.

 

Kurikkalainen Raimo Hautaluoma on tullut Ilomantsiin kisaamaan jo viidettä kertaa.

Viime vuonna hän sijoittui toiseksi moottorisahanveiston SM-kisassa Parkanossa. Myös Ilomantsista on toiveissa hyvä tulos, mutta tärkeintä on kuitenkin itse osallistuminen ja veistokavereiden tapaaminen.

– Ilomantsi-reissu on samalla lomaa ja kesän kohokohta.

Avustajaksi Hautaluoma on ottanut vaimonsa. Ainakin kalaverkkojen kokemisessa pariskuntien soutamis-huopaamishomma voi olla riskaabeli ratkaisu, mutta Hautaluomalla on vankka luotto pariskunnan yhteispeliin veistokisassa.

– Vähän olen jo etukäteen ohjeistin, mutta en mitenkään suuremmin. Uskon, että yhteistyö vaimon kanssa sujuu ja tulemme ymmärretyksi puolin ja toisin.

 

Veistokisa jatkuu tänään kuuteen asti ja huomenna perjantaina aamusta iltapäivään, ja palkintojenjako on Karhuareenalla lauantaina.

Ilomantsissa käydään lauantaina myös metsureiden moottorisahakilpailu, johon on tulossa Suomen huippuja.

Kommentoi

Hae sivuilta