Julkaistu 
Riitta Ryynänen

Maraton-konkari löysi polkujuoksuun täydellisen alustan Ilomantsista

"Tämä on aivan täydellinen alusta", hihkaisi Helsingissä asuva Tarja Virolainen ponkaistuaan Susitaipaleen polulle Ilomantsin Öykkösenvaarasta pohjoiseen. Neljästä kuuteen kertaan viikossa juoksua harrastava Virolainen tykkää suunnistaa väliin metsäisiin maastoihin.

– Polkujuoksuhan on ollut muutaman vuoden todella iso trendi. Itsekin pyrin juoksemaan joko hiekkateillä tai metsämaastossa, ne ovat jaloille ystävällisempiä kuin asvaltti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

 

Virolainen on kirjoittanut harrastuksestaan Juoksijan sielu -kirjan ja pitää outdooroption.fi -blogia. Kaikkiaan hän on juossut 11 maratonia eri puolilla maailmaa. Tänäkin vuonna hänen piti matkata täysmaratonille ensin Prahaan ja sitten Etelä-Afrikkaan, mutta korona sotki suunnitelmat.

Susitaipaleella Virolainen vetäisi nautiskellen kevyen kymmenen kilometrin lenkin Möhkön takaa Öykkösenvaarasta Pohjoisen Pitkäjärven autiotuvalle ja takaisin.

– Tätä reittiä suosittelen kaikille, jotka haluavat kokeilla polkujuoksua. Etenkin alkutaival on hyvää polkua, kiviä ja juurakoita ei paljon ole. Vaativaa polkujuoksua harrastaville alkutaival voi olla liian helppo, tosin Pohjoisen Pitkäjärven kohdalla alkoi olla paljon enemmän kiviäkin.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.