Julkaistu 

Sähkömopo – ihan paras vehe!

Tilda Kuronen käy kesäisin sähkömopolla asioilla, kuten ruokakaupassa ja apteekissa. Talvikeleihin sähkömopo ei luonnu, kyyti on liian kylmää. Tilda Kuronen käy kesäisin sähkömopolla asioilla, kuten ruokakaupassa ja apteekissa. Talvikeleihin sähkömopo ei luonnu, kyyti on liian kylmää.

Sähkömopo on yhä useamman vanhuksen pelastus asioiden hoidossa vielä itsenäisesti. Ilomantsilaiset Tilda Kuronen ja Pasi Kuusisto luonnehtivat mopoa sanoilla "ihan paras vehe". Kuronen osti mopon omalla kustannuksellaan kolmisen vuotta sitten, ja Kuusisto sai mopon lainaan Siun soten apuvälinekeskuksesta syksyllä 2019.

– Kummitytön kanssa menin yhteen kauppaan Joensuussa, ja hän yllytti, että kokeilepa tuota. Sähkömopoa parempaa kaveria ei tämmöiselle mummolle olekaan. Se on aina valmis lähtöön, kunhan vain tuon ikkunan kautta vähän sille ”mehua” syöttää, Kuronen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

Pasi Kuusiston havaintojen mukaan sähkömopoja alkaa olla Ilomantsissa ”kylä täynnä”. Palveluesimies Jukka Räsänen Siun soten apuvälinekeskuksesta kertoo, että koko Siun soten alueella on sähköisiä liikkumisen välineitä asiakkailla lainassa kaikkiaan vajaat 300 kappaletta. Luku sisältää sähkömopojen lisäksi muun muassa sähköpyörätuolit, pyörätuolikelauksen keventäjät ja sähköiset työntöavut.

Siun sote voi luovuttaa sähköisen liikkumisen apuvälineen lainaan asiakkaalle, joka ei pysty heikentyneen toimintakykynsä vuoksi liikkumaan itsenäisesti muiden kevyempien apuvälineiden avulla. Apuvälineen tarve arvioidaan asiakkaan, lääkärin ja apuvälineneuvojan kesken yhteistyössä.

Käyttäjältä edellytetään muun muassa riittävää näkökykyä, kehon hallintaa, oma-aloitteisuutta ja muiden liikkujien huomioimista. Liikenteessä sähkömopo rinnastetaan jalankulkijoihin.

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.