Julkaistu 

Ilomantsin radalle korjausrahaa

Ilomantsin junarata on merkittävä puunkuljetusväylä. Sen kunto on huonontunut niin, että radalla on useilla osuuksilla nopeusrajoituksia. Ilomantsin junarata on merkittävä puunkuljetusväylä. Sen kunto on huonontunut niin, että radalla on useilla osuuksilla nopeusrajoituksia.

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat Seppo Eskelinen ja Anu Vehviläinen tiedottivat tuoreeltaan myöhään tiistai-iltana hallituksen neljännen lisätalousarvion terveisistä Pohjois-Karjalaan. Hallituksen esityksessä on mukana muun muassa 15 miljoonaa euroa Heinävaara – Ilomantsi -radan korjaamiseen 15 miljoonaa. Lisäksi luvassa on teiden päällystystä aiemmat lisäbudjetit huomioiden, Savo-Karjala alueelle tähän varatusta rahasta kohdistuu arviolta 4,5 miljoonaa.

– Radan perusparannuksen ensimmäinen osa toteutettiin kymmenisen vuotta sitten ollessani liikenneministeri. Nyt toteutettava toinen vaihe varmistaa sen, että radan käyttö jatkuu ja radan sulkemisen uhka huonon kunnon vuoksi poistuu, toteaa Vehviläinen  tiedotteessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lisätalousarviossa esitetään myös muun muassa 10,5 miljoonan euron rahoitusvaltuus pitkään korjauslistalla olleelle Varkaudentielle. Eskelinen korostaa, että investoinneilla on liikenneverkkoon merkittävä työllisyysvaikutus välittömästi.

– Mutta samalla ne myös vahvistavat pidemmän aikavälin talouden ja työllisyyden kasvuedellytyksiä. Hallitus on vahvasti sitoutunut kehittämään liikenneverkkoa ja näin maakuntien elinkeinoelämän ja työllisyyden edellytyksiä.

Hallitus otti lisätalousarvioneuvotteluissaan kantaa Joensuun lentoliikenteeseen. Hallituksen mukaan koko maan saavutettavuuden ja elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksien varmistamiseksi hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.