Julkaistu 

Kirkkoherran valintatavasta äänestys Ilomantsissa

Seppo Kuosmanen on toiminut Ilomantsin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2016 lähtien. Seppo Kuosmanen on toiminut Ilomantsin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2016 lähtien.

Ilomantsin evankelisluterilainen seurakunta saa uuden kirkkoherran toukokuussa 2021, sillä nykyinen kirkkoherra Seppo Kuosmanen on pyytänyt tehtävästään eroa tuomiokapitulilta eläkkeelle jäämisen johdosta.
 Kirkkovaltuusto päätti julistaa viran hakuun ja päätti, että uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla. Vaalitavasta piti äänestää, sillä Hannu Sivonen ehdotti välitöntä vaalitapaa, ja esitystä kannatti kirkkovaltuuston puheenjohtaja Sirkka Konttinen. Äänestyksessä esitys sai vain kaksi ääntä, kymmenen oli välillisen vaalin kannalla.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kirkkoneuvoston esitystä välillisestä äänestystavasta esitellyt Kuosmanen muistutti, että Ilomantsissa kirkollisten vaalien äänestysprosentti on ollut perinteisesti huono, joten suorassakin vaalissa kirkkoherran valinnan tekisi jokseenkin pieni porukka. Kirkkovaltuustolla sen sijaan olisi hänen näkemyksensä mukaan enemmän valmiuksia valinnan tekoon, etenkin kun kirkkovaltuusto tuntee laajasti seurakunnan toimintaa ja esimerkiksi taloushallintoon liittyviä asioita.
Kirkkovaltuuston päätöksessä nostetaan esille myös niitä ominaisuuksia joita uudelta kirkkoherralta odotetaan. Pienessä seurakunnassa kirkkoherralta vaaditaan muun muassa yhteistyökykyä ja verkostoitumisen taitoa paikkakunnan rinnakkaistoimijoiden kuten kunnan ja järjestöjen kanssa, sitoutumista niin hallinnollisen kuin hengellisenkin työn saralla mutta myös kiinnostusta ekumeniaan. Ilomantsissa on pitkät perinteet tiiviistä yhteistyöstä erityisesti ortodoksisen seurakunnan mutta myös helluntai- ja vapaaseurakuntien kanssa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.