Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Valmista kolmessa vuodessa

Kiihtelysvaaran palossa tuhoutuneen kirkon raunioille rakennettiin viime kesänä talkoilla penkit ja alttari. Muutaman vuoden sisällä voi samalla paikalla jo seisoa uusi kirkko. KUVA: SIRPA SUTINEN Kiihtelysvaaran palossa tuhoutuneen kirkon raunioille rakennettiin viime kesänä talkoilla penkit ja alttari. Muutaman vuoden sisällä voi samalla paikalla jo seisoa uusi kirkko. KUVA: SIRPA SUTINEN

Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle Kiihtelysvaaran kirkon hankesuunnitelman hyväksymistä. Uuden kirkon muoto ja rakennusmateriaali ratkaistaan rakennussuunnittelun luonnosvaiheessa. Kirkko on tarkoitus rakentaa entiselle paikalle. Hankesuunnitelmasta vastannut työryhmä ehdottaa kirkon pääasialliseksi rakennusmateriaaliksi puuta.

Kirkon pinta-ala on 510 neliötä ja sen rakennuskustannuksiksi on arvioitu neljä miljoonaa euroa. Istumapaikkojen lukumäärä perustilanteessa on 100­–125 henkilöä, mutta paikkoja voisi lisätä kalustejärjestelyillä 225 henkilöön saakka.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaikki seurakuntapiirin toiminnot on suunniteltu uudessa kirkossa saman katon alle. Seurakuntayhtymä aikookin luopua Kiihtelysvaaran seurakuntatalosta ja sen lisärakennuksesta mahdollisimman pian uuden kirkon toteutuksen varmistumisen jälkeen.

 

Kirkkorakennuksen suunnittelun ja rakentamisen arvioidaan kestävän yhteensä kahdesta kolmeen vuotta. Hankesuunnitelman tehnyt työryhmä piti tärkeänä selvittää jo suunnitteluvaiheessa myös talkootyön mahdollisuutta.

Kirkon rakentamisesta päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Päätös on alistettava Kirkkohallituksen vahvistettavaksi ja Museovirastolle on varattava tilaisuus lausunnon antamiseen. Hankkeen toteutukseen haetaan avustusta Kirkkohallitukselta.

Kommentoi

Hae sivuilta