Julkaistu 
Mervi Nevalainen

Möhkönvirtaa rakennetaan

Samu Aarnio pystytti arkkitehtuurioppaaseen pohjautuvaa valokuvanäyttelyä Möhkön Pytinkiin. Näyttelyssä on mukana kuvat kaikista rakennuksista, jotka näkyvät Ilomantsin Kalevalantielle. Samu Aarnio pystytti arkkitehtuurioppaaseen pohjautuvaa valokuvanäyttelyä Möhkön Pytinkiin. Näyttelyssä on mukana kuvat kaikista rakennuksista, jotka näkyvät Ilomantsin Kalevalantielle.

Yhdestoista Möhkönvirta Nykytaidenäyttely avautuu poikkeusoloista huolimatta kesäkuun 3. päivä Ilomantsin Möhkössä ja Parppeinvaaralla.
Möhkön Pytingin vaihtuvien näyttelyiden tilaan tänään keskiviikkona näyttelyä rakensivat ma museonjohtaja Tanja Rovio-Murto, ma amanuenssi Heidi Koponen ja valokuvaaja Sami Aarnio. Esille tuli valokuvanäyttely, joka pohjautuu Pohjois-Karjalan arkkitehtuuriopas -kirjaan.

Vuonna 2018 ilmestyneen kirjan ovat kirjoittaneet Suonna Kononen, Pekka Piiparinen ja Samu Aarnio.
– 80 – 90 prosenttia kirjan kuvista ovat ottamiani, kertoo Aarnio.
Näyttely on ollut aiemmin esillä Pohjois-Karjalan museossa, jossa se oli vuonna 2018 ja Pielisen museossa, jossa näyttely oli esillä 2017.
Ilomantsin näyttelyyn on tehty muutama lisäkuva.
– Tätä näyttelyä suunnitellessa sain ajatuksen, että jos näyttely kiertää paikkakunnilla, niin on mukava tuoda näyttelyyn paikkakunnasta kertovia kuvia, toteaa Aarnio ja esittelee seinällä olevaa viisimetristä kuvaa.


Kuvassa ovat esillä kaikki Kalevalantielle näkyvät rakennukset ja mukana on lehtiartikkeleita, joissa kirjoitetaan muun muassa Kalevalantien muuttumisesta vuosikymmenien aikana.
– Äitini on kotoisin Ilomantsista ja lapsesta asti olen miettinyt, miksi ihmeessä Kalevalantie on niin suora ja leveä. On ollut kiehtovaa käydä läpi sen historiaa. Ja onhan Kalevalantie ainutlaatuinen ei niinkään komeudessaan vaan hirveydessään, Aarnio pohtii.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta