Julkaistu 

Kesäkuussa pääsee runokylään ja Möhkön museoon

Ilomantsin Museosäätiön museokohteet Parppeinvaaran runokylässä sekä Möhkön ruukilla avaavat ovensa yleisölle 1. kesäkuuta. Koronavirus vaikuttaa museoiden kesän toimintaan muun muassa niin, että kohteissa otetaan huomioon asiakasmäärille asetetut rajoitukset sekä kiinnitetään huomiota asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuuteen tarvittavilla tilajärjestelyillä.
Yleisötilaisuuksien järjestäminen arvioidaan tilannekohtaisesti valtioneuvoston ohjeita noudattaen. Lisäksi kiinnitetään erityistä huomiota puhtauteen sekä käsidesin käyttöön.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Parppeinvaaran runokylän Runonlaulajan pirtin vaihtuvien näyttelyiden tilassa on 3.6. alkaen Rajoilla, väleissä ja kynnyspuilla -näyttely. Esillä on taiteilija-perinteentutkija Sanni-Maaria Puustisen taidetta karhuista ja naisista.
Möhkönvirta 2020 -nykytaidenäyttely on myös 3.6. alkaen esillä Möhkön ruukissa sekä Parppeinvaaran Runokylässä.
Parppeinvaaralla järjestetään myös kesän kuluessa tapahtumia, muun muassa tupakonsertteja toteutetaan kesä-heinäkuun aikana. Heinäkuussa järjestetään myös Rajakenraalin päivä ja Matelinpäivän tapahtuma, jossa konsertoi Voima-yhtye Loimolasta
Myös Möhkön ruukilla tapahtuu kesällä, ruukki on avoinna juhannuspäivänä ja seppä työskentelee  kesätiistaisin kesä-heinäkuussa. Samoin Möhkön ruukin museotuokio vaihtuvalla teemaopastuksella järjestetään kesäperjantaisin kesäkuun lopulta heinäkuulle.
Möhkön ruukkipäivä 12.7. on peruttu koronatilanteen takia, mutta koko perheen Valon yö -tapahtumaa vietetään lauantaina 29.8.

Kommentoi

Hae sivuilta