Julkaistu 

ARKISTON AARRE: Eero Aven konsertoi

Eero Aven lauloi duettoa Anssi Liukkosen kanssa. Viulussa Liisa Karhu ja haitarissa Timo Hacklin. Eero Aven lauloi duettoa Anssi Liukkosen kanssa. Viulussa Liisa Karhu ja haitarissa Timo Hacklin.

Pitkänlinjan viihdetaiteilija, syksyllä 70 vuotta täyttävä Eero Aven esiintyi helmikuun lopulla Ilomantsissa Kalevala-salissa. Parituntisessa Nuoruusmuistoja konsertissa kuultiin väliaikoineen 24 kappaletta, joista seitsemän Timo Hacklinin studioyhtyeen ja viulutaiteilija Liisa Karhun instrumentaaliesityksinä.

Aven muisteli heti konsertin aluksi ensimmäistä julkista esiintymistään Ilomantsin työväentalossa 13. maaliskuuta 1966. Ensimmäisen keikan yleisöä paikalla ei ollut, mutta yksi kappale, Paul Ankan Olet kohtaloin siltä ajalta kuultiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

­- Ne on omia iki-ihania nuoruusmuistoja. Se on ihanalla tavalla jäänyt mieleen, vaikka sen jälkeen on Eero tehnyt monta keikkaa, Aven puhui itsestään kolmannessa persoonassa.

Pakkasta pelkäämättömiä lipunostajia oli 74, pääosin Avenin aikalaista, hieman nuorempaa ja vanhempaa. Osa lienee ollut Enon ja Lieksan puolelta.

 

Nuoruusmuistoja-konsetti toi nostalgisia muistoja yleisönkin mieleen. Patrikassa asuva Teuvo Räty kertoi tarinan 40 vuoden takaa, kun hän pakkasesta huolimatta houkutteli vaimonsa Arjan Palovaaran lavalle, missä Eero Aven esiintyi.

­- Arja epäili, että Volvo Amazon hyytyy, ja minä, että ei hyydy, nyt lähetään, Räty kertoi puoliajalla.

Rädyllä on Avenin levyjä ja hän uskoi vielä kuulevansa Valkoinen ruusu -kappaleen.

Innolla oli mukana myös Martti Lyhykäinen, joka oli lähtenyt kavereiden kanssa konserttiin.

- Tuttu mies on Aven, ja musiikki on tuttua, hän sanoi.

Tyytyväisen näköisinä istuivat niin kahvipöydässä kuin konsertissa myös Lahja Issakainen, Siiri Palviainen kuin Tauno J. Hassinen.

- Ihan kauheesti tykkään, joskus Mantsissa tansseissa näin viimeksi. Tosi hienoa, kun voi laulaa mukana, Issakainen kertoi.

- Aina oon tykännyt, vielä kun se laulaa sen Valkoisen ruusun. Jäi kerran mieleen, kun oltiin tanssimassa, niin Aven sanoi lavalta, että ai, kun tuossa rouva menee hienosti, Palviainen muisteli.

 

Eero Avenin konsertista kertova juttu on julkaistu Pogostan Sanomissa 3.3.2011. Sen on kirjoittanut Kari Rissanen. Tässä julkaisemme siitä lyhennelmän. Aven menehtyi huhtikuun 7. päivänä tänä vuonna.

 

Kommentoi

Hae sivuilta