Julkaistu    |  Päivitetty 

Osassa seurakunnista pääsee kesäkuussa kirkkoon

Kesäkuussa pääsee muutamissa seurakunnissa veisaamaan yhdessä. Kesäkuussa pääsee muutamissa seurakunnissa veisaamaan yhdessä.

Hallituksen uudet koronaohjeistukset tulevat voimaan kesäkuussa, joten siihen asti seurakuntien toiminta jatkuu nykyisten ohjeiden mukaan. Uudet ohjeistukset avaavat uusia mahdollisuuksia seurakunnan toimintojen uudelleenavaamiseksi seurakuntalaisille, mutta esimerkiksi Ilomantsin luterilaisessa seurakunnassa halutaan pohtia ja suunnitella uusia toimintatapoja tarkkaan.
– Kokoontumisrajoitus lievenee kymmenestä ihmisestä viiteenkymmeneen, mutta miten se käytännössä toimii meidän kirkoissamme, on miettivät tarkasti, sillä meidänkin on edelleen pidettävä ensisijaiseksi turvallisuudesta kiinni, miettii kirkkoherra Seppo Kuosmanen.
Joensuun seurakuntayhtymän kirkoissa sen sijaan on tehty päätös avata jumalanpalvelukset kirkkokansalle kesäkuussa. Päätös koskee myhös Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran kirkkoja. Jumalanpalveluksiin voi osallistua enintään 50 ihmistä.
Joensuun seurakuntayhtymän seurakunnat ovat päättäneet järjestää kesän 2020 rippikoulut turvallisuussyistä päivärippikouluina. Rippikoulujen konfirmaatioista ja niiden ajankohdista päätetään myöhemmin. Konfirmaatioista tiedotetaan rippikoululaisille ja heidän huoltajilleen.
Ilomantsin ortodoksisessa seurakunnassa puolestaan noudatetaan kaikkia tällä hetkellä voimassa olevia rajoitustoimia ainakin heinäkuun loppuun saakka. Kesän aikana ei järjestetä kokoontumisia. Esimerkiksi leirejä ja tavanomaisia praasniekkajuhlia ei järjestetä. Jumalanpalvelukset toimitetaan pääkirkoissa Ilomantsissa ja tsasounissa ilman kirkkokansaa ja niitä voi seurata netin kautta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta