Julkaistu 

Yksinyrittäjien tuet haettavissa

Pohjois-Karjalan kymmenen kunnan yksinyrittäjien tukihakemusten haku käynnistyi tiistaina 14. huhtikuuta. Yksinyrittäjät Heinäveden, Ilomantsin, Joensuun, Kiteen, Liperin, Nurmeksen, Outokummun, Polvijärven, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntien alueilta voivat hakea 2  000 euron avustusta kertakorvauksena koronatilanteeseen Business Joensuun verkkosivulta löytyvällä sähköisellä hakemuksella.


Avustus tulee 100 miljoonan euron potista, jonka Suomen hallitus on kohdentanut  yksinyrittäjien tukemiseen COVID-19 epidemian aiheuttaman taloudellisen tilanteen saamiseksi kestävämmälle pohjalle. Yksinyrittäjien avustus myönnetään kuntien kautta, mutta Pohjois-Karjalassa kymmenen kuntaa sopi, että yksinyrittäjät voivat tehdä tukihakemuksen keskitetysti yhden palvelun kautta Business Joensuun verkkosivuilla. Varsinainen tukipäätös ja mahdollinen maksu tehdään yksinyrittäjän kotikunnasta.

Business Joensuu on varautunut ottamaan vastaan tuhansia hakemuksia.
– Yksinyrittäjien tilanne on erittäin vaikea koronan vuoksi. Rahalliselle tuelle on huutava tarve.  Arviomme on, että tulemme saamaan tuhansia hakemuksia ja ne täytyy käsitellä nopeasti. On erinomaista, että kunnat ja eri toimijat lähtivät nopeasti yhteistyössä rakentamaan palvelua tähän tilanteeseen, toteaa Business Joensuu Oy:n toimitusjohtaja Harri Palviainen.
Yksinyrittäjätukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät. Avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon heikentyminen COVID-19 epidemian takia 16.3.2020 jälkeen.
Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä, eikä yritykselle, jolla on verovelkoja. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi.

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.