Julkaistu    |  Päivitetty 

ARKISTON AARRE: ”Ihan huippua oli ratsastaa isolla hevosella”

Oona Hattunen oli haltioissaan Klaaralla ratsastamisesta. Kiitokseksi Elina Mölsän omistama Klaara sai silitykset. Oona Hattunen oli haltioissaan Klaaralla ratsastamisesta. Kiitokseksi Elina Mölsän omistama Klaara sai silitykset.

4H-liitossa on meneillään kylähanke, joka kiinnittää huomiota kylätoimintaan sekä nuorten toimintaan kylillä. Tähän hankkeeseen liittyen piirit ovat kehottaneet järjestämään erilaisia nuorten ja lasten tapahtumia kylillä, selventää Kuuksenvaaran koululla ollutta 4H-tapahtumaa toiminnanjohtaja Sirpa Vartiainen.
– Tilaisuuden järjestäminen juuri tänne oli luontevaa, koska täällä toimii heppa- ja lemmikkieläin- sekä 4H-kerho koululla.
Lukiolaiset Tanja Kiiski ja Taija Tykkyläinen ovat 4H-kerhonvetäjiä ja he saivat vapaat kädet järjestää mieleisensä tapahtuma.
– Kyllä tämä oli yllättävän isotöinen juttu. Tunteja kertyi melkoisesti jo suunnitellessa sitä, mitä tänne järjestetään, kertoo Taija Tykkyläinen.
Hyvin olivat tytöt järjestelyissään onnistuneetkin ja saaneet tukijoukkoja mukaan. Perheet oli valjastettu eri tehtäviin ja eri tavoin tapahtumaa tukivat Osuuspankki, Nordea, Lähivakuutus ja Pogostan Sanomat. Näin tilaisuus ja kaikki tarjottava sekä päivän aikana suoritettu arvonta olivat ilmaisia osallistujille.


Lapsia, nuoria sekä aikuisia liikkui neljän tunnin aikana todella mukavasti tutustumassa eri kohteisiin. Päivän aikana oli mahdollisuus ratsastaa Klaaralla, clyedesdalelilla, maailman toiseksi suurimmalla hevosrodulla, joka kuuluu kylmäverisiin työhevosiin. Klaara oli paikalla omistajansa Elina Mölsän kanssa. Matalampaa ratsastuskyytiä sai Shetlannin-poni Kapteenilla, tuttavallisemmin Kapulla, jota talutti omistajansa Kyösti Kiiski.
Sisätiloissa oli myös monenlaista toimintaa. Rohkeimmat pääsivät laulamaan karaokea ja onneaan sai koettaa onginnassa, josta saaliina olikin mukavan kokoinen pussukka. Lapset saivat itse piirtää tai saivat kasvoihinsa Taija Tykkyläisen tekemiä kasvomaalauksia.

 
Nälän yllättäessä, pihalla oli tarjolla makkaraa ja sisätiloissa pullaa ja kakkua kahvin ja mehun kera. Paikalle saapunut Batman kuulutti koko ajan, että mikä parasta tämä kaikki ei maksa mitään.
Batman ei varmaankaan ollut itse päässyt onkimaan, koskapa yritti vaihtaa pienen Sini tytön karkkipussin tillilihakastikkeeseen, siinä onnistumatta.


Tanja Kiiski kertoi heidän miettineen mitä aikuisia kiinnostavaa päivään voisi järjestää ja niin mieleen tuli rajakoiranäytös. Näytöksen aikaan kentän laidalla olikin kymmeniä ja kymmeniä ihmisiä ihailemassa 2-vuotiaan rajakoira Aidan tottelevaisuutta sekä muita Taisto Väänäsen komennuksessa tehtäviä temppuja, kuten esineen etsimistä.
Ketteräliikkeinen Oona Hattunen oli innokkaasti päivän tapahtumassa mukana. Silmät kirkkaina hän kertoi miten sai piilottaa hanskan, jota Aida koira etsi ja löysi. Ehdottomasti mukavinta hänestä oli kuitenkin ratsastaa suurella Klaaralla.
– Ihan huippua oli ratsastaa noin isolla hevosella, aiemmin olen ratsastanut vain ponilla. Sekin oli huippua, että mikään ei maksanut mitään, kertoi Oona naama loistaen.

Oona Hattusen päivän kruunasi vielä arpajaisvoittona saatu juomapullo.
– Kyllä tätä päivää on ollut kiva järjestää. Oli meillä kyllä epäilys, että tuleeko ketään, mutta on ollut tosi mukavaa, kun väkeä on liikkunut näin paljon, mietti Tanja Kiiski ja jatkoi, että voisi tällaisen päivän järjestää toisenkin kerran, vaikka se suuritöinen olikin.

Mervi Nevalaisen tekemä juttu on julkaistu 30.4.2007 Pogostan Sanomissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.