Julkaistu    |  Päivitetty 

Terveysasemilla varaudutaan koronavirusepidemiaan

Ilomantsin terveysasemalla toimii oma infektiovastaanotto. Sille järjestyi tilat siivestä, johon on oma sisäänkäynti, sillä tiloissa on aiemmin toiminut muun muassa ensiapu. Ilomantsin terveysasemalla toimii oma infektiovastaanotto. Sille järjestyi tilat siivestä, johon on oma sisäänkäynti, sillä tiloissa on aiemmin toiminut muun muassa ensiapu.

Siun sote on muuttanut terveysasemiensa toimintaa koronavirusepidemian ajaksi siten, että terveysasemille on aina ensin otettava yhteyttä puhelimella. Infektioita potevien potilaiden vastaanottokäynnit keskitetään kahdeksalle terveysasemalle, joista yksi on Ilomantsi. Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran infektiopotilaat ohjataan puhelinsoiton jälkeen Siilaisille Joensuuhun.

– Pyrimme hoitamaan mahdollisimman paljon lääkärin ja hoitajien vastaanottoja puhelimella. Myös aikaisemmin sovittuja käyntejä voimme hoitaa puhelinkäynteinä, kertoo osastonhoitaja Riitta Pajarinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ilomantsissa tilanne on sama.

– Tällä hetkellä teemme toimenpiteitä varautuaksemme siihen, että epidemia tulee tännekin. Siihen liittyvät terveysaseman uudet tavat ottaa asiakkaita vastaan ja oman infektiovastaanoton perustaminen, jatkaa osastonhoitaja Niina Kekäläinen.

Terveysasemien ovet ovat nyt lukossa ja ne avataan vain niille asiakkaille, jotka ovat ensin sopineet tulostaan puhelimitse.

– Näin alkuun meidän aulaemäntä ottaa asiakkaat vastaan ja ohjaa heitä ensin käsien pesulle, kertoo Kekäläinen.

Mahdolliseen koronavirusepidemian puhkeamiseen on Kekäläisen mukaan varauduttu Ilomantsissa.

– Infektiovastaanotossa työskentelee nyt yksi lääkäri ja hoitaja, mutta meillä on valmius lisätä hoitajia.

Myös materiaalivarastoja on kartoitettu.

– Suojainten käytöstä on annettu terveydenhoidon henkilökunnalle hyvät ohjeistukset, jotka tähtäävät siihen, että niitä käytetään oikein ja tarpeen mukaan. Meillä on suojavarusteita varastossa.

Vielä rauhallista

Infektiovastaanotto on tarkoitettu niille hengitystieoireita poteville asiakkaille, jotka tarvitsevat hoitajan tai lääkärin vastaanottokäyntiä. Kekäläinen muistuttaa, että suurin osa infektioasioista voidaan hoitaa puhelimitse.

– Puhelun jälkeen heidät ohjataan vain tarvittaessa infektiovastaanottoon, johon on oma sisäänkäynti. Paikka vastaanotolle järjestyi meillä helpohkosti, sillä tiloissa on ollut ennen ensiapu, johon on oma sisäänkäynti.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.