Julkaistu 

Vessa-asukkeja ja live-leivontaa koulujen teemapäivänä

Joensuun koulut järjestivät aprillipäivänä 1.4. yhteisen kaikkia oppilaita koskevan teemapäivän, jonka aikana oppilaita kannustettiin ilahduttamaan läheisiään. Päivän tarkoituksena on hiukan hengähtää ja tehdä mukavia tekoja arkisen aherruksen vastapainona. Teemapäivänä oppilaita kannustettiin keksimään itselleen sopivia lähimmäisten ilahduttamisen tapoja.
Esimerkiksi Heinävaaran koulussa rakennettiin vessa-asukkeja. Koulun kuudesluokkalaiset saivat aprillipäivänä luvan nukkua pidempään. Päiväohjelmassa oli vain yksi virallinen oppitunti, jonka aikana paahdettiin verbien aikamuotoja ViLLE-oppimisympäristössä. Muuna tehtävänä oppilaat rakensivat ”Vessa-asukkeja”.
– Meidän oppilaillamme on ollut toistaiseksi hyvä tekemisen meininki, ja varmasti oli tervetullut myös tällainen kevyempi päivä, toteaa Heinävaaran koulun luokanopettaja Tommi Palmroos.
Koulun oppimisblogin mukaan oppilaat ovat ainakin tyhjentäneet tiskikoneen, silittäneet kissoja, auttaneet perheen pienempiä läksyissä, kuunnelleet musiikkia, lepäilleet, pelanneet lautapelejä ja Magis-peliä, jatkaa Palmroos.


Heinävaaran viidesluokkalaiset järjestivät puolestaan leivonta-liven opettajan johdolla. Kyseessä oli yhteinen leivontahetki videokokouksen välityksellä ja lopputuloksena syntyi muffinseja. Ohjeena oli kuvata muffinsit ja koostaa niistä muffinsien luokkakuva.
– Osa oppilaista on kotona yksikseen päivät ja varmasti open ja luokkakavereiden seura yhteisen tekemisen merkeissä piristää päivää. Puolet luokasta kokoontui livelähetykseen leipomaan. Ja on mulle itsellekin tosi merkityksellistä olla oppilaiden etäarjessa läsnä, kommentoi Heinävaaran viidennen luokan luokanopettaja Hanna Mononen.
– Tunnelmat oli hauskat ja se tekemisen meininki välittyi kyllä linjoja pitkin. Osa oppilaista oli kotona yksin, osalla hääräsi siellä leipomassa mukana sisaruksia ja taisipa siellä vanhempiakin vilahtaa. Hyvä läpileikkaus varmasti kotien ja oppilaiden arjesta. Yksi kerrallaan porukka lopulta poistui linjoilta herkutteluhommiin, jatkaa Mononen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Aprillipäiväksi osunut teemapäivä kevensi opettajien ja oppilaiden päivää.
– Eihän tätä teemapäivää ensin meinannut kukaan uskoa, kun sattui tuo aprillipäiväkin sopivasti kalenteriin, mutta opet ja oppilaat hoitivat homman hienosti ja teemapäivän lopputuloksia on ollut ilo seurata. Koronaakin pistettiin köniin, sillä Noljakan koulun oppilas rakensi upean Koronaa köniin -pelin kotiväen iloksi, kommentoi Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.