Julkaistu 

Kirjastojen palautusluukut sulkeutuvat

Satukirjoja ei nyt kirjastoista voi lainata, mutta esimerkiksi Ilomantsin kirjaston verkkokirjaston sivulta löytyy linkki, josta niitä voi kuunnella. Palvelu on tuotettu Lieksan kirjastossa hankkeessa. Satukirjoja ei nyt kirjastoista voi lainata, mutta esimerkiksi Ilomantsin kirjaston verkkokirjaston sivulta löytyy linkki, josta niitä voi kuunnella. Palvelu on tuotettu Lieksan kirjastossa hankkeessa.

Aluehallintoviraston pandemia-ryhmä on antanut linjauksen, että koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kirjastojen palautusluukut on suljettava. Vaara-kirjastojen osalta sulkeminen tapahtuu tänään, 27. maaliskuuta alkaen.
– Kirjojen lainojen eräpäivistä ei tarvitse olla huolissaan, sillä niitä on jatkettu automaattisesti, korostaa kirjastotoimenjohtaja Pia Viitala Ilomantsista.

Sulkemisen syynä on se, että COVID-19 -epidemian aikana ei voida varmistaa, että palautuva aineisto tulee asianmukaisesti puhdistettua palautusten jälkeen. Kirjastojen henkilökunta on palautuvaa aineistoa käsitellessään vaarassa altistua korona-tartunnalle.
Lainasta palautettujen kirjojen puhdistus on Viitalan mukaan vielä avoin kysymys.
– Toistaiseksi emme ole palautettuihin kirjoihin vielä edes koskeneet.
Aluehallintoviraston pandemia-ryhmään kuuluu asiantuntijoita lääketieteen ja ympäristöterveydenhuollon tartuntatautien piiristä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kirjastoissa on mietitty myös uusia keinoja palvella lukijoita - tai tässä tapauksessa kuuntelijoita.
– Kirjastossa on hankkeen myötä tehty virtuaalisia satuhetkiä, joiden linkki löytyy Ilomantsinkin kirjaston verkkosivulta, Viitala vinkkaa.

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta