Julkaistu 

Verkkokirkko kutsuu ristikansaa sunnuntaina

Vaikka kirkot eivät ensi sunnuntaina ole yleisölle auki jumalanpalvelusten merkeissä, verkkokirkko kutsuu kirkkokansaa netissä. Oman seurakunnan jumalanpalveluksen verkkolinkki löytyy seurakunnan verkkosivulta.
Ilomantsissa lähetys tulee sekä luterilaiselta seurakuntatalolta että ja ortodoksisesta kirkosta. Joensuun ev.lut. seurakunnan kuusi seurakuntaa lähettävät vuorotellen verkkoon oman jumalanpalveluksensa suoran lähetyksen, striimauksen. Vaara-Karjalan seurakunnan vuoro on kevään mittaan.
Kiihtelysvaarassa ja Ilomantsissa luterilaiset seurakunnat tarjoavat sunnuntaisin kuitenkin tilaisuuden hiljentymiseen ja yksityiseen rukoukseen. Kummassakin seurakunnassa on seurakuntatalolla paikalla seurakunnan työntekijä keskustelua varten. Seurakunnat muistuttavat, että samaan aikaan saa paikalla kuitenkin olla enintään kymmenen henkeä.
Yksityiseen hiljentymiseen ovat kirkkojen ovet avoinna sunnuntaisin samaan aikaan myös Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Enon kirkoissa. Tuupovaaran kirkko on päätetty pitää samalla tavoin auki hiljentymiseen pääsiäisen aikaan, ensimmäisenä pääsiäispäivänä.
Jumalanpalvelusten seuraaminen verkon kautta on lisääntynyt.
– Nettilähetyksen seuraajia oli viime sunnuntaina 160, kirkossa väkeä oli jonkin verran normaalia vähemmän, kertoo isä Ioannis Lampropoulos.
Ilomantsin luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Seppo Kuosmanen pahoittelee, että kirkko ei nyt voi olla siinä määrin mukana ihmisten arjessa, kuin sen yleensä kriisitilanteissa on luontevaa olla.
– Valitettavasti meitä koskevat samat lainalaisuudet kuin kaikkia muitakin yhteiskunnan tahoja. Itse koen, että meidän on kuitenkin tärkeää olla mahdollisuuksiemme mukaan tukemassa ihmisiä, ettei tällaisen tilanteen pelko tai ahdistus pääse kasvamaan, ja siksi me olemme edelleen tavoitettavissa puhelimella tai sähköisillä välineillä, muistuttaa Kuosmanen.
Seurakunnat ovat joutuneet luopumaan myös  laitosvierailuista ja riskiryhmään kuuluvien luona vierailuista. Ainoastaan yksityisehtoollinen tai sielunhoito hoidetaan pyydettäessä. Ortodoksisessa seurakunnassa sovitaan kirkollishallituksen linjauksen mukaisesti kiireellisistä ripityskäynneistä laitosten hoitohenkilöstön kanssa.
– Meilläkin on iso vastuu siitä, että emme toiminnallamme lisää taudin leviämisriskiä. Siksi esimerkiksi kansliamme toimii nyt vain sähköisesti ja puhelimitse, muistuttaa isä Ioannis.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta