Julkaistu 

Lounaspaikoissa on ruokaa tarjolla

Lounaspaikat tarjoavat edelleen ruokaa, vaikka lounasruokailijat ovat tämän viikon aikana vähentyneetkin huomattavasti. Lounaspaikat tarjoavat edelleen ruokaa, vaikka lounasruokailijat ovat tämän viikon aikana vähentyneetkin huomattavasti.
Koronaepidemia koskettaa monella eri tavalla ihmisiä. Suomen hallituksen antamassa ohjeistuksessa suositellaan rajoittamaan yli kymmenen hengen kokoontumisia.
Tämä on aiheuttanut muun muassa sen, että monet vuosi- ja kevätkokoukset on peruttu.
Lounaspaikat ovat kuitenkin avoinna ja niissä voi käydä ruokailemassa.

Ravintola Parppeinpirtti supistaa ensi viikolla aukioloaikaansa ja lyhentää lounasaikaa puolella tunnilla. Lounasta on tarjolla yhdestätoista puoli kahteen saakka.
– Tuleva sunnuntai ollaan vielä auki, mutta siitä eteenpäin ravintola on viikonloput suljettuna. Töihin jää vain kaksi henkilöä, joten lyhennetään myös arkipäivien aukioloaikaa, yrittäjä Marjo Niiranen kertoi.
Lounasruokailijat ovat yrittäjän mukaan vähentyneet noin puoleen.
– Meillä on isot tilat, joten kyllä täällä mahtuu pitämään välimatkaa toisin ruokailijoihin, hän vinkkasi.

Ilomantsin Leipomo toimii tällä hetkellä vielä normaalisti, vaikka kävijämäärät ovat laskeneet.
– Vanhukset eivät enää tulee ryhmissä pöytiin istumaan, ja lounasruokailijat ovat kyllä vähentyneet, kertoi yrittäjä Driton ”Toni” Veliu.
Yrittäjä pohtii, että huhtikuun alusta aukioloaikoja joudutaan mahdollisesti kävijämäärän vähetessä entisestään supistamaan.
– Leipomotuotteita tehdään ihan normaalisti. Ja jos kuka ei pääse tuotteita hakemaan eikä ole läheistä, joka voisi ostoksia tehdä toimitamme tuotteita kotiovelle, hän muistutti.
 
Kotimäen Pitotupa supistaa aukioloaikojaan ensi maanantaista alkaen. Pitotupa on sitten avoinna 10 – 13.
– Kyllä korona näkyy täällä. Valtavasti ovat ihmiset nyt kotonaan ja ruokailijat ovat totaalisesti vähentyneet. Osittain varmasti johtuu siitä, että ihmiset ovat paljon etätöissä, totesi yrittäjä Armi Palviainen.
Ensi viikosta lähtien lounaspaikkaan tulee muitakin muutoksia.
– Salaatit ja jälkiruoka on tarjolla kylmävitriinissä. Lämmin ruoka tuodaan ruokailijalle keittiöstä lautasella. Näillä omilla toimilla yritetään tehdä kaikkemme, että tilanne normalisoituisi mahdollisimman nopeaan. Kaikesta huolimatta pidetään lippu korkealla, Palviainen huokasi.
MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.