Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Kiihtelysvaaran ja Heinävaaran kirjastojen aukioloaikoja karsitaan

Heinävaaran kirjasto sijaitsee koulun tiloissa, joten valikoimassa on paljon lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Lainoista  noin 70 prosenttia lainataan automaatilla. Omatoimikirjasto on toiminut Heinävaarassa viime elokuusta asti. Heinävaaran kirjasto sijaitsee koulun tiloissa, joten valikoimassa on paljon lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Lainoista noin 70 prosenttia lainataan automaatilla. Omatoimikirjasto on toiminut Heinävaarassa viime elokuusta asti.

Joensuun seutukirjasto karsii Kiihtelysvaaran ja Heinävaaran kirjastojen aukioloaikoja maaliskuun alusta alkaen. Henkilöstösäästöjen takia kuuden kirjaston aukioloajat lyhenevät. Aukioloaikoja supistetaan myös pääkirjastossa, Rantakylän, Karsikon ja Nepenmäen kirjastoissa. Merkittävimmät muutokset ovat pääkirjaston sunnuntaiaukiolon lopettaminen sekä Heinävaaran kirjaston kiinniolo torstaisin ja Kiihtelysvaaran tiistaisin.Heinävaaran kirjaston aukioloa lisättiin torstaisin viime elokuussa, samalla kun kirjasto saatiin omatoimikirjastoksi.
Kirjaston viime vuoden tilastot kertovat, että Kiihtelysvaaran kirjastossa kävijöiden määrä nousi viime vuonna edellisvuoteen verrattuna, mutta lainausmäärä laski. Heinävaaran kirjastossa kävijöiden määrä nousi hieman edellisvuoteen verrattuna, mutta lainausmäärä pysyi lähes samana.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kiihtelysvaarassa lainoja kirjattiin viime vuonna 18 536 ja Heinävaarassa 8 217. Kävijöitä Kiihtelysvaarassa laskettiin 15 189 ja Heinävaarassa 2 455.
Tuupovaaran kirjastossa kävi viime vuoden mittaan 9 327 asiakasta. Lainoja kirjastosta tehtiin yhteensä 22 935 kappaletta.
Kesäaukioloaikoihin kirjastot siirtyvät toukokuun alussa. Niistä kirjastoissa tehdään erillinen päätös.

 

Kommentoi

Hae sivuilta