Julkaistu 

Ilomantsissa sähkökatkot yhä harvinaisempia

Pohjois-Karjalan sähkö on muuttanut Ilomantsin taajamassa kuuden vuoden aikana ilmajohtoja maakaapeleiksi kaikkiaan liki 60 kilometriä ja vaihtanut 41 muuntamoa. PKS Sähkönsiirto uusii parhaillaan Ilomantsin taajamassa sijaitsevan koko kunnan alueelle sähköä jakelevan sähköaseman 33 km pitkää syöttöjohtoa. Johto kulkee Pamilon voimalaitoksen läheltä Luhtapohjan ja Sonkajan kautta Ilomantsin taajamaan. Menossa on puiden poisto johtoalueelta ja johdon rakentaminen alkaa tämän talven aikana. Urakka valmistuu kesäkuussa 2021. Tämän 110 kilovoltin syöttöjohdon ja sähköaseman uusiminen luovat varman pohjan maaseudun kaapeloinnille ja parantaa koko Ilomatsin alueen sähkönjakelun varmuutta. Käytännössä töillä varmistetaan se, että sähkökatkot häiritsevät ilomantsilaisia yhä harvemmin.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Ilomantsin taajaman osalta säävarman sähköverkon rakentaminen valmistuu vuoden loppuun mennessä ja etenee nyt harvempaan asutulle maaseudulle osana PKS Sähkönsiirron Varma Verkko -projektia.
Lukuisien pienempien verkoston uusimistöiden lisäksi ensi vuonna käynnistyy Hattuvaaran ja Naarvan suunnan keskijänniterunkojohdon uusiminen, joka parantaa Mekrijärvi-Naarva-Hattuvaara alueen 190 asiakkaan sähkönlaatua ja toimitusvarmuutta.
Säävarman verkon välittömässä vaikutuspiirissä on Ilomantsissa tällä hetkellä 2 100 asiakasta. Toimitusvarmuuden parantaminen taajamassa nopeuttaa samalla maaseudun sähkövikojen korjaamista esimerkiksi myrskyjen aikaan, koska korjausmiehistö voi keskittyä paremmin maaseutuverkkoon.

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.