Julkaistu 
Armas Härkönen

Jouni Peltolasta Ilomantsin Päätalo-tietäjä

Myös sotahistoriaa harrastava evp. rajavartija ja eräkirjailija Jouni Peltola muisti kirjaston tietovisassa asioita parhaiten Päätalon tuotannosta. Myös sotahistoriaa harrastava evp. rajavartija ja eräkirjailija Jouni Peltola muisti kirjaston tietovisassa asioita parhaiten Päätalon tuotannosta.

Kirjailijamestari Kalle Päätalon syntymästä on kulunut sata vuotta. Ilomantsin kirjastossa muisteltiin kirjailijan elämää, synnyinseudun maisemia sekä kirjoissa esiintyviä henkilöitä hänen syntymäpäivänään 11. päivänä marraskuuta sanoin ja kuvin. Tapahtuma oli osa Kulttuurimaanantait -kokonaisuutta, jota Ilomantsin kirjasto järjestää yhdessä kansalaisopiston kanssa.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuman lopuksi oli tietovisa, jossa esitettiin 15 Päätalo-seuran kautta tullutta kysymystä. Kysymykset olivat Iijoki-sarjan kuudesta ensimmäisestä romaanista. Tietovisaan osallistui yhdeksän henkilöä, ja parhaiten asioita muisti ilomantsilainen kirjailija Jouni Peltola. Toiseksi visassa sinnitteli Esko Ketomäki ja kolmanneksi Urpo Moilanen.

 

Peltola kertoo lukeneensa Iijoki-sarjan kahteen kertaan kokonaan läpi. Sieltä täältä tarkontaa on tullut tehdyksi sitten useampaankin otteeseen. Peltola ja kirjailijavaimo Aini ovat vierailleet Kallioniemessä ja Jokijärven lähimaisemissa noin 15 kertaa, ja Päätalopäivilläkin kolmesti.

- Kun sitä on nuorempana ollut käsipelissä tekemässä metsätöitä, niin nämä Iijokisarjan alkupään teokset Kallen Tampereelle muuttoon ja rakennustöiden aloittamiseen asti ovat tulleet läheisimmiksi, Jouni Peltola kertoo. 

Kommentoi

Hae sivuilta