Julkaistu    |  Päivitetty 

Lajittelu ei toimi mutta taksi tuo lehtiä kylille

Lakon aikana Postissa ei lajitella ja toimiteta eteenpäin muuta kuin ihmisten terveyden ja turvallisuuden kannalta tärkeitä lähetyksiä. Lakon aikana Postissa ei lajitella ja toimiteta eteenpäin muuta kuin ihmisten terveyden ja turvallisuuden kannalta tärkeitä lähetyksiä.

Postin lakko on pysäyttänyt lähes kokonaan kirjekuljetukset ja postin päiväjakelun, mutta lehtiä ja mahdollisesti muutakin postia kulkee lakonkin aikana levikkialueellemme varhaiskannossa ja joillakin suunnilla kylien päiväjakelussa. Esimerkiksi Ilomantsissa Posti ostaa taksiautoilijoilta alihankintana jakelun Hattuvaaran, Naarvan, Käenkosken, Möhkön ja Mutalahden suuntiin.
– Meillä voi olla mahdollista kohdentaa jonkin verran taksien tekemää lehtien jakelua myös Haukivaaran suuntaan, arvioi palvelupäällikkö Tero Vatanen Ilomantsin Postista.
Taksit ottavat omille suunnilleen lähtevät Karjalaiset kuljetukseensa nippuina, ja näiden mukana Vatanen uskoo onnistuvan myös Pogostan Sanomien kuljetuksien torstaisin. Muilla kylillä varmin tapa lukea Pogostan Sanomia lakonkin aikana on ottaa käyttöön digitunnukset ja lukea lehteä puhelimelta, tabletilta tai tietokoneelta. Tunnuksia onkin käyty ahkerasti hakemassa toimistoltamme alkuviikosta.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Taksien mukana saattaa lakonkin aikana kulkea muuta valmiiksi lajiteltua postia, mutta varsinaiseen postin lajitteluun ei Vatasen mukaan ole Ilomantsissa tällä hetkellä resursseja muuten kuin niin sanotun suojatyön osalta.
– Kaksi henkilöä varmistaa, että kaikenlainen turvallisuuteen ja terveyteen liittyvä posti kulkee lakosta huolimatta.
Postissa suojatyö koskee muun muassa ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muita vastaavia lähetyksiä.
Apteekkien toimintaan lakko ei vaikuta, sillä Posti ei kuljeta lääkkeitä, kertoo Ilomantsin apteekkari Ahri Hirvonen.
– Tukut hoitavat kuljetukset, eli kun Posti ei ole kuljettajana, ei lakollakaan ole vaikutusta lääkkeiden kulkemiseen.
Postin lakon on arveltu kestävän alun perin suunnitellun kahden viikon sijaan neljä viikkoa.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta