Julkaistu 

Lakko alkaa maanantaina

Lakko muun muassa pysäyttää postin päiväjakelun toistaiseksi kahdeksi viikoksi. Lakko muun muassa pysäyttää postin päiväjakelun toistaiseksi kahdeksi viikoksi.

Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n välisiä työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin torstaina 7.11. valtakunnansovittelijan johdolla, mutta niissä ei löytynyt ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa ensi maanantaina. Neuvotteluja jatketaan 13.11.
Lakko koskee osaa Postin palveluista ja vaikeuttaa postinkulkua. PAU:n antaman lakkoilmoituksen tietojen perusteella Posti arvioi, että painettujen lähetysten (kirjeet, aikakauslehdet, mainokset) jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä. XXS-koon paketti kulkee Postin kirjeprosessissa, joten näiden toimituksissa voi olla viikkojen viiveitä. Paperilomakkeella tehtyjen postin ohjausta koskevien toimeksiantojen (osoitteenmuutos, jakelun keskeytys, määräaikainen edelleenlähetys) kulku voi viivästyä, niitä voi kuitenkin tehdä verkkopalvelussa.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Sanomalehtien varhaisjakelu ja Postin palvelupisteet toimivat normaalisti. Postin varastopalvelut toimivat työtaisteluista huolimatta normaalisti ja rahtipalveluissa ei ole odotettavissa merkittävää viivettä.
PAU on rajannut lakon ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt kuten muun muassa ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muut vastaavat paikalliset ja valtakunnalliset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset.

Kommentoi

Hae sivuilta