Julkaistu    |  Päivitetty 

Pääministeri Vapon tehtaan peruskiven muurarina

Tehtaan rakentamisesta vastaava projektipäällikkö Markku Ojansuu asetteli peruskiveen piilotetun lieriön paikoilleen, jonka jälkeen sen päälle heittivät vuorollaan laastia Ilomantsin kunnanjohtaja Marjut Ahokas (vas.), Vapon Carbons hankkeen liiketoimintajohtaja Jaakko Myllymäki, pääministeri Antti Rinne, kansanedustaja, Ilomantsin valtuuston puheenjohtaja Hannu Hoskonen ja  Vapon toimitusjohtaja Vesa Tempakka. Lieriössä on sisällä muun muassa aktiivihiilitehtaan piirustuksia ja suunnitelmia sekä päivän lehtiä, myös Pogostan Sanomat. Tehtaan rakentamisesta vastaava projektipäällikkö Markku Ojansuu asetteli peruskiveen piilotetun lieriön paikoilleen, jonka jälkeen sen päälle heittivät vuorollaan laastia Ilomantsin kunnanjohtaja Marjut Ahokas (vas.), Vapon Carbons hankkeen liiketoimintajohtaja Jaakko Myllymäki, pääministeri Antti Rinne, kansanedustaja, Ilomantsin valtuuston puheenjohtaja Hannu Hoskonen ja Vapon toimitusjohtaja Vesa Tempakka. Lieriössä on sisällä muun muassa aktiivihiilitehtaan piirustuksia ja suunnitelmia sekä päivän lehtiä, myös Pogostan Sanomat.

Vapo Oy:n ensimmäisen aktiivihiilitehtaan rakennustyöt ovat täydessä vauhdissa Ilomantsissa, keskiviikkona tehdastyömaalla muurattiin juhlallisin menoin tehtaan peruskivi. Päämuurareina toimivat pääministeri Antti Rinne ja Vapo Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tempakka, joiden jälkeen peruskiveen piilotetun lieriön päälle heittivät laastia vuorollaan muut Vapon ja Ilomantsin kunnan edustajat.
 Tehtaan on määrä olla tuotantovalmiudessa syksyllä 2020. Valmistuessaan tehdas tuottaa mm. veden ja ilman puhdistamisessa käytettävää aktiivihiiltä noin 5 000 tonnia vuodessa. Koko tuotanto menee käytännössä vientiin. Tehdas työllistää koko toimintaketju huomioiden yli 50 henkeä.
Juhlapuheessaan pääministeri Rinne totesi Vapon tehdashankkeen olevan myös hänen hallituksensa linjan suuntainen hanke: mieli pitää koko maa elinvoimaisena tarvitaan juuri tällaisia investointeja. Hän muistutti, että hallitusohjelmankin on varattu 26 miljoonaa euroa lisärahaa alueellisen elinvoiman kehittämiseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.