Julkaistu    |  Päivitetty 

Ikäihmisille hemmottelua festivaalien aikaan

Maire Lehikoinen (oik.) sai festariväriä kynsiinsä kosmetologiopiskelija Roosa Toivoselta Hemmotteluhetki senioreille -tapahtumassa. Maire Lehikoinen (oik.) sai festariväriä kynsiinsä kosmetologiopiskelija Roosa Toivoselta Hemmotteluhetki senioreille -tapahtumassa.

– Valitsin itse värin, kertoi Maire Lehikoinen esitellen taitavasti tehtyjä, violetteja kynsiään. Valittu väri on nimeltään ”Milano”.
Hemmottelun tekijänä oli Roosa Toivonen, toisen vuoden kosmetologiopiskelija ammattikoulu Riverialta. Käsihoitoon kuului Toivosen mukaan kynsien puhdistus ja viilaus, lakkaus, hieronta ja lopuksi käsivoide.
Hemmotteluhetki senioreille järjestettiin perjantaina Ilomantsin ev.lut seurakuntakeskuksen salissa. Hetki oli ilmainen osa viikonlopun Villiruokafestareita.
Toivonen ei itse käytä luonnonyrttejä, mutta luonnon antimien teema on hänelle tuttu muuta kautta.
– Koulussa käytetään luonnonkosmetiikkaa.


Lehikoiselle taas villiruoka- ja karhufestivaalit ovat tuttuja jo muutamalta vuodelta.
– Useamman kerran olen käynyt festivaaleilla ja aion käydä nytkin. Suolaista ruokaa tekee mieli.
Riverian opiskelijat pitivät seurakuntasalin pöytien ääressä hoitopisteitä, joiden ääreen seniorit saivat istahtaa. Myös kauneudenhoitoalan ammatillinen opettaja Erja Nykyri-Turunen oli mukana ohjaamassa opiskelijoitaan.
– Viime keväänä tätä tapahtumaa oli jo ideoitu ja nyt laitettiin tällä porukalla käytäntöön. Opiskelijat saavat tänään käytännön kokemusta, hän iloitsi.
Tapahtumaa järjestämässä olivat myös Vaara-Karjalan Leader ry, Ilomantsin kunta, ev.lut seurakunta ja 4H-yhdistys, joka järjesti tilaisuuteen kahvituksen. Taustamusiikkia tarjosi rempseä ilomantsilainen kolmen miehen yhtye Hoikat Pojat.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta