Julkaistu 
Armas Härkönen

Yhdeksän karhua nurin Ilomantsissa, Tuupovaarassa viisi

Viranomaiset suorittavat valvontaa karhujahdissa ja kaikki kaadot dokumentoidaan. Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää (vas.) ja vanhempi rajavartija Marko Parviainen selvittelivät Ilajanjoella seuraavan kohteen paikkaa.  Viranomaiset suorittavat valvontaa karhujahdissa ja kaikki kaadot dokumentoidaan. Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää (vas.) ja vanhempi rajavartija Marko Parviainen selvittelivät Ilajanjoella seuraavan kohteen paikkaa.

Karhujahdin avaus on sujunut rajakunnissa normaaliin tapaan vauhdikkaasti. Ilomantsissa kellistettiin tiistaina seitsemän karhua, Tuupovaarassa neljä.

Keskiviikkoaamuna kello 7.30 mennessä oli Ilomantsissa kaadettu kaksi karhua, ja Tuupovaarassa yksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Tokrajärvellä keskiviikkoaamuna kaadettu karhu on syksyn suurin, noin 200 kiloinen.

Toinen karhu kaadettiin Naarvassa, kertoi Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää.

- Kaatovauhti Tuupovaarassa on ollut todella hurja, ja kun kaikki havainnotkaan eivät ole päättyneet kaatoon, toiminnanohjaaja Timo Hattunen pohtii.    

 

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan 114 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen. Ilomantsin alueella on 28 kaatolupaa, Tuupovaarassa seitsemän.

Ilomantsin metsissä arvellaan samoilevan noin tuhat metsästäjää. Myös metsän asukkaat olivat tiistaina liikkeessä. Karhujen lisäksi havaintoja tehtiin hirvistä, neljästä ahmasta ja kolmesta sudesta.  

 

Kommentoi

Hae sivuilta