Julkaistu    |  Päivitetty 

Huumorilla höystetty MakuMantsi -kisa

Joukkueilla oli kova tekemisen meininki ruoka-annoksia tehdessä. Joukkueilla oli kova tekemisen meininki ruoka-annoksia tehdessä.

Leikkimielinen, ensimmäistä kertaa Villiruokafestivaaleilla järjestetty, MakuMantsi -kisa oli kisaajien mielestä huippujuttu.
Kisassa olivat mukana kansanedustajat Hanna Huttunen, Seppo Eskelinen, Anu Vehviläinen ja Hannu Hoskonen. Kahden hengen joukkueita luotsasivat kokit Tarmo Wasenius ja Sakke Saarinen.
Kilpailijoilla kokkeineen oli tunti aikaa hankkia raaka-aineet kaupasta ja villiruokafestivaalialueelta, jota he myös hyödynsivät hyvin.
Vaara-Karjalan Leader ry:n toiminnanjohtaja Hannele Pyykkö, jakoi joukkueille 40 euron budjetin. Raha riitti hankintoihin hyvin.

Hanna Huttunen ja Seppo Eskelinen valmistivat Sakke Saarisen kanssa kesäisen alkusalaatin, jossa oli marjoja halloumijuuston kera. Pääruokana oli perunoita, kasviksia ja ahventa.
Anu Vehviläinen ja Hannu Hoskonen valmistivat Tarmo Waseniuksen johdolla paistettua ahventa, porkkanoita, perunaa ja sipulia. Jälkiruokana oli talkkunatorni, jossa oli mustikoita, vadelmia, smetanaa ja rahkaa.
– Alkuruokana meillä on raikasta ilomantsilaista ilmaa, esitteli Vasenius menyyn.

Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikainen maisteli annokset.
– Sairaan ihania, ravintolatason annoksia. Todella nätisti laitettuja ja maukkaitakin vielä, hän ihasteli.
Yleisö äänesti voittajaksi Huttusen ja Eskelisen joukkueen.

Kaikki kilpailijat kommentoivat kisaa oikein mukavaksi ja luottivat joukkuekaveriinsa täysin.

– On ollut ihastuttavaa, miten yleisö on seurannut silmä kovana tekemistämme, totesi Eskelinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta