Julkaistu 

Koulutyö käynnistyi

Pelastuslaitoksen henkilöstöä oli myös ohjeistamassa liikennettä. Jari Pietikäinen saattoi koululaisia suojatien ylityksessä. Pelastuslaitoksen henkilöstöä oli myös ohjeistamassa liikennettä. Jari Pietikäinen saattoi koululaisia suojatien ylityksessä.

Tänä aamuna Ilomantsissa koulujen läheisyydessä oli liikennettä jälleen runsaasti, kun syksyn lukukausi käynnistyi.
Pogostan alakoulun liikennejärjestelyt muuttuivat koulun ruokalan rakennustyömaan vuoksi. Huoltajien ja taksien ajosuunta vaihtui toisin päin edelliseen lukukauteen verrattuna. Nyt huoltajat ja taksiliikennöijät ajavat Soihtulantien puoleisesta eli lähinnä Hassilan riihtä olevasta liittymästä. Huoltajille ja takseille on merkattu omat jättöpaikat.
– Aika pienillä järjestelyillä saatiin tämä muutos tehtyä, ja hyvin näyttää liikenne sujuvan, pohti aamulla ennen kahdeksaa koulun alueella sivistysosaston osastosihteeri Eija Laitila.
Ensimmäisenä kouluaamuna koulun henkilökuntaa oli liikennettä ohjaamassa.


Laitilan mukaan taksit ja huoltajat mahtuvat liikennöimään hyvin. Ensimmäisenä kouluaamuna huoltajille varattu – lukion puoleisella piha-alueella oleva – parkkipaikka täyttyi, mutta ongelmaa ei varmaan ole enää, kun koulu käynnistyy kunnolla.
– Vanhemmat ovat enemmän ekaluokkalaisten mukana ensimmäisinä kouluaamuina.
Yksi hyvä parannus on se, että rivitalojen puolella koulun pihaan menevän tien laitaan on merkattu "ajorata" jalankulkijoille ja pyöräilijöille.
Tätä kautta pihaan saavat ajaa ainoastaan rivitaloasukkaat, parkkipaikalle menevät opettajat sekä huoltoliikenne.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta