Julkaistu    |  Päivitetty 
Armas Härkönen

Sissolan pihapiirin rakennuksissa on nyt uudet pärekatot

Sissolan pihapiirin kattotyöt alkoivat kolmen miehen porukalla maanantaiaamuna. Torstaina aamupäivällä Kari Siikanen viimeisteli savusaunan kattoa. Armas Härkönen Sissolan pihapiirin kattotyöt alkoivat kolmen miehen porukalla maanantaiaamuna. Torstaina aamupäivällä Kari Siikanen viimeisteli savusaunan kattoa.

Mekrijärvellä sijaitsevan runonlaulaja Simana Sissosen pihapiirin kaikkien rakennusten pärekatot on nyt uusittu. Toivakkalainen perinnerakentajayritys Karin Päre ja Puu nakutteli kaksi vuotta sitten pirttien katot kuntoon, ja nyt viikolla 30 uudet päreet saivat katoilleen pihapiirin navetta, liiteri, aitta ja savusauna. Kaikkiaan ulkorakennuksissa oli katettavaa pinta-alaa noin 250 neliömetriä. 
 – Porukka tekee töitä hurjalla vauhdilla, ja jälki on huippulaatua, Sissosten sukuseuran varapuheenjohtaja Taisto Volotinen kiitteli.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Sissolan pihapiirin vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1800-luvun alusta. Pihapiiri jäi Sissosten sukuseuran omistukseen kesällä 2016. Vuotavia kattoja on siitä lähtien suojattu pressuilla.
– Kuusipäreistä ladottu katto kestää – olosuhteista riippuen – noin 20 vuotta. Jos viitsii vähänkin huoltaa, eli etsiä ja paikata reikiä, niin 10 vuotta kauemmin, rakentaja Kari Siikanen lupaa.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta