Julkaistu 

Sinilevää Toivonlahden uimarannalla

Toivonlahden pukukopin seinällä olevalta ilmoitustaululta ja muilta yleisiltä uimarannoilta löytyy ohjeet sinilevän tunnistamisen helpottamiseksi. Toivonlahden pukukopin seinällä olevalta ilmoitustaululta ja muilta yleisiltä uimarannoilta löytyy ohjeet sinilevän tunnistamisen helpottamiseksi.

Ilomantsin Toivonlahden uimarannalla on eilen ja tänään havaittu sinilevää. Toivonlahden uimarannalle on sijoitettu tiedote, jossa uimista kehotetaan välttämään toistaiseksi. Asiasta tiedotettiin myös Ilomantsin kunnan facebook-sivuilla. Järvi & Meri Wiki -sivuston mukaan Ilomantsinjärven valtakunnallisen leväseurannan mittauspaikalla Toivonlahdella on havaittu runsaasti levää.
Moni uimaan pyrkinyt kääntyi tänään kannoillaan Toivonlahdella. Esimerkiksi liikuntatoimen ja 4H-yhdistyksen yhteinen kesäleiri joutui muuttamaan suunnitelmansa sinilevän takia.
– Uimaopetus kuului leirin ohjelmaan, mutta nyt joudumme keksimään muita aktiviteetteja. Menemme huomenna Tervaruukin uimarannalle, sillä siellä ei toistaiseksi ole sinilevää ollut, kommentoi liikunnanohjaaja Minna Kettunen.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta