Julkaistu 
Armas Härkönen

Koitereen juhlauisteluun osallistui 56 venekuntaa

Alpo Vepsäläinen (vas.) on ollut uistelun toimitsijana 29 kertaa. Voittajavenekunta Jouko Mujunen (oik.), Leo Liimatta ja Janne Surakka pyydystivät kisan suurimman kuhan ja kuvan seitsemänkiloinen ”haukimamma” oli lajissaan toiseksi suurin. Armas Härkönen Alpo Vepsäläinen (vas.) on ollut uistelun toimitsijana 29 kertaa. Voittajavenekunta Jouko Mujunen (oik.), Leo Liimatta ja Janne Surakka pyydystivät kisan suurimman kuhan ja kuvan seitsemänkiloinen ”haukimamma” oli lajissaan toiseksi suurin.

Nykyisin Jokikone Cupin osakilpailuna toimiva Koitere-uistelu järjestettiin jo 30. kerran. Heinäkuun 20. päivänä järjestetty kisa vietiin ensimmäistä kertaa läpi yksipäiväisenä. Punnitukseen sai tuoda viisi kalaa lajistaan. Uimaharjulaiset Leo Liimatta, Jouko Mujunen ja Janne Surakka mittauttivat kolme kuhaa, viisi haukea ja yhden ahvenen. Lähes 14 kilon saalis tuotti yhteispisteet 57 104, joilla tuli venekunnalle ylivoimainen voitto.
Punnitukseen tuotiin 537 kalaa, joiden yhteispaino oli 408 kilogrammaa. Hauella kisassa ei ollut alamittaa. Niitä punnittiin 196 kappaletta, ja yhteispainoksi kertyi 222 kilogrammaa. Useita 6 - 7 kilon vonkaleita oli joukossa. Yli 45 senttimetrin kuhia punnittiin 168 kappaletta, ja niiden yhteispaino oli 147 kilogrammaa.

Kisan suurin kuha painoi 3185 grammaa ja sen pyydysti voittajavenekunta. Kisan suurin hauki painoi 7 197 grammaa, ja sen koukkasivat haaviinsa lehmolaiset Ukko Ikonen ja Sami Rantala. Oheisohjelmassa muisteltiin tapahtuman vaiheita, Markku Leinonen musisoi, ja Timo Kareinen veisti huutokaupattavan karhun.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta