Julkaistu    |  Päivitetty 
Helena Romppanen

Möhkön ruukipäivillä noin 300 kävijää.

Karjalan tasavallan kansallinen laulu- ja tanssiyhtye Kantele Petroskoista toi tanssitervehdyksen Möhkön ruukkipäivään. Helena Romppanen Karjalan tasavallan kansallinen laulu- ja tanssiyhtye Kantele Petroskoista toi tanssitervehdyksen Möhkön ruukkipäivään.

Jo 18:tta kertaa järjestettyjä Möhkön ruukkipäiviä haittasi sunnuntaina sadesää, mutta kävijöitä oli varsin hyvin, noin 300 henkeä osallistui päivän rientoihin.
Ohjelmaa tapahtuma tarjosi todella runsaasti. Päivä tarjosi näkökulmia sotahistoriaan, rajavartiolaitoksen toimintaan, ekumeniaan ja tämän päivän rajan ylittävään vuorovaikutukseen.
Tapahtuman pääesiintyjä oli Karjalan tasavallan kansallinen laulu- ja tanssiyhtye Kantele Petroskoista, joka tarjosi huikean sekoituksen tanssia, laulua ja musisointia. Yhtye nauttii Venäjän Karjalassa suurta arvostusta, eikä syyttä.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Päivän teema oli raja. Jukka Partanen piti mielenkiintoisen luennon, jonka aiheena oli rajanvartiointi sata vuotta.  Itsenäisen Suomen alkukymmenillä oli rajavartijan työ todella rankkaa.
– Päivittäiset partiointimatkat saattoivat olla 60–70 kilometriä. Partiotupia ei ollut taukopaikoiksi, vaan yövyttiin rakovalkealla.
Rajamiesten piti alkuun itse keittää ruokansa ja pestä ja huoltaa vaatteensa. Tiettömien taipaleiden takana ruokahuollossa auttoi itse pyydetty metsän riista ja kalat.
Onttolan varuskunnan rajamieskoulutusta ja kalustoa esittelemässä oli Onttolasta varusmiesryhmä, joka oli rakentanut paikalle havulaavuja ja tuonut erilaisia aseita näytille.
Vuoden Möhköksi valittiin paikkakunnan oma poika Jorma Ikonen. Raati totesi perusteluissaan, että Ikosen ansiosta Möhkön monia tarinoita kerrotaan vielä satojen vuosienkin päästä. Tällä viitattiin siihen, että Ikonen on kirjoittanut Möhkön historiasta kertovan teoksen.
Valinnan suoritti Möhkön matkailuyhdistys.

Kommentoi

Hae sivuilta