Julkaistu    |  Päivitetty 

Hoskonen sallisi valkoposkihanhien metsästyksen

Valkoposkihanhet ovat tuttu näky myös Ilomantsissa, jossa ne pysähtyvät pelloille kevään ja syksyn muuttomatkoillaan. Nämä on kuvattu Maukkulan Puustilanvaaralla syysmuutolla. Leila Virnes Valkoposkihanhet ovat tuttu näky myös Ilomantsissa, jossa ne pysähtyvät pelloille kevään ja syksyn muuttomatkoillaan. Nämä on kuvattu Maukkulan Puustilanvaaralla syysmuutolla.

Eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja, keskustan ilomantsilainen kansanedustaja Hannu Hoskonen vaatii, että valkoposkihanhet lisätään metsästettäväksi riistalinnuksi ja poistetaan rauhoitettujen lajien listalta.
Hoskosen mukaan valkoposkihanhet aiheuttavat kasvaa haittaa niin kaupunkien puistoissa kuin maaseudun viljelyksillä ja ne sotkevat ulosteillaan virkistyskäyttöön tarkoitettuja puisto- ja viheralueita sekä ranta-alueita.
– Tällaiseen sotkuun ei tee mieli mennä retkelle, piknikille eikä uimaan. Ulosteiden mukana voi myös levitä tauteja.  Lisäksi puistoalueiden siivoamisesta ja hanhien karkottamisesta aiheutuu yhteiskunnalle ylimääräisiä kustannuksia, perustelee Hoskonen vaatimustaan.

    
Hoskonen muistuttaa, että valkoposkihanhien aiheuttamat vahingot maataloudelle ovat vastaavasti kasvaneet lintujen pysähtyessä ruokailemaan pelloille. Valkoposkihanhista on maataloudelle laaja-alaista riesaa varsinkin Itä-Suomessa.
Metsästyksen on Hoskonen mukaan voitava tapahtua nopeasti ilman ylimääräistä lupabyrokratiaa, jotta toimet voidaan tehdä ajoissa ennen kuin vahinko ehtii tapahtumaan.
– Sallimalla valkoposkihanhi yhdeksi metsästettäväksi lintulajiksi, voitaisiin sitä hyödyntää monien muiden lintulajien tapaan riistalintuna kuten Ruotsissa ja Virossa tehdään, muistuttaa Hoskonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta