Julkaistu 

Juhannuskokot jäävät polttamatta

Jos sateita ei saada kokot jäävät polttamatta Pohjois-Karjalassa voimassa olevan metsäpalovaroituksen vuoksi. Jos sateita ei saada kokot jäävät polttamatta Pohjois-Karjalassa voimassa olevan metsäpalovaroituksen vuoksi.

Pohjois-Karjalan maakunnassa on voimassa metsäpalovaroitus, joten juhannuskokot jäävät polttamatta, jos sateet eivät kumoa voimassa olevaa metsäapalovaroitusta. Metsäpalovaroituksen voimassa olemisen alueella voi tarkastaa osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset.

Metsäpalovaroituksen aikana ei saa sytyttää avotulta. Avotulella tarkoitetaan nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä, tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan avotulen teoksi. Niitä ei siten saa käyttää metsäpalovaroituksen aikana tai jos tulipalon vaara on muun syyn johdosta ilmeinen.
– Kertakäyttögrillejä ei myöskään saa käyttää toisen maalla ilman maanomistajan lupaa, pelastuslaitoksesta muistutetaan.

Kommentoi

Hae sivuilta