Julkaistu    |  Päivitetty 

Hoivakodin koko alkaa hahmottua

Attendo rakentaa Ilomantsin keskustaan 30-paikkaisen ikäihmisten hoivakodin, jonka koko alkaa hahmottua, kun perustukset ovat valmiina. Attendo rakentaa Ilomantsin keskustaan 30-paikkaisen ikäihmisten hoivakodin, jonka koko alkaa hahmottua, kun perustukset ovat valmiina.

Ilomantsin keskustaan entiselle ortodoksisen seurakuntatalon paikalle nousevan Attendon 30-paikkaisen ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hoivakodin koko alkaa hahmottua. Yksikerroksisen hoivakodin koko on 1 200 neliömetriä.
Rakentaminen käynnistyi pohjien kaivamisella toukokuun puolivälissä ja on edennyt siihen vaiheeseen, että perustukset ovat valmiit.
Alkuviikosta työmaalla oli meneillään kattolohkojen tekeminen.


– Heinäkuun alussa aletaan pystyttää seinäelementtejä, jotka on tehty puusta ja tulevat valmiina, kertoo rakentamisen kokonaisurakasta vastaavan Siklatilat Oy:n vastaava mestari Alpo Makkonen.
Kohteessa rakennetut kattolohkot nostetaan valmiina seinäelementtien päälle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Näin suurta rakennuskohdetta ei Ilomantsissa ole ihan äsken ollut. Paikallisia tekijöitä ei rakennuskohteessa juurikaan nähdä. Ainoastaan aliurakoitsijan aliurakoitsija on ilomantsilainen Arskan Kone.
– Kilpailu on kovaa ja valitettavasti paikalliset eivät tarjouskilpailussa pärjänneet. Olisin kyllä nähnyt mielelläni paikallisia enemmän työmaalla, nyt heitä on ainoastaan autonkuljettajina ja kaivuuhommissa.
Maankaivutöistä vastaa Kiimingistä tullut yrittäjä, putki- ja sähköurakoitsijat tulevat Joensuusta kuten myös kirvesmiehet. Vastaava mestari on tuupovaaralainen.

Kommentoi

Hae sivuilta