Julkaistu    |  Päivitetty 
Mervi Nevalainen

Huipputulos yhteisvastuujuhlassa

Kirkkoherra Seppo Kuosmanen havainnollisti, miksi koulutus on tärkeää kaikille. Kirkkoherra Seppo Kuosmanen havainnollisti, miksi koulutus on tärkeää kaikille.

Ilomantsissa Iknonvaaran koululla vietettiin tiistai-iltana pitkät perinteet omaavaa monen tahon yhteistä yhteisvastuujuhlaa. Mukana olivat koululaiset ohjelmaosuutensa kanssa, evankelisluterilainen seurakunta, Iknonvaaran kylätoimikunta ja Pahkavaaran martat.

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta. Kirkkoherra Seppo Kuosmanen havainnollisti osallistujille koulutuksen tärkeyden, johon kaikilla tulee olla oikeus. Hän kirjoitti liitutaululle kolme sanaa: kolu, nita ja myrä. Joku lapsista huomautti välittömästi, että kirkkoherran on mentävä eskariin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Illan odotettu osuus on aina leivonnaishuutokauppa. Meklarina toimi totuttuun tapaan kylätoimikunnan puheenjohtaja Kauko Hiltunen, joka huudatti väkeä reippaalla otteella. Kymmenen kappaleen piirakkapussin hinta nousi helposti viiteentoista euroon. Ruisleivästä maksettiin korkeimmillaan kolmekymmentä euroa. 20 ja 30 euroa ruisleivästä maksaneet miehet tuumivat, että koskaan eivät ole syöneet niin kallista leipää, joten se tulee syödä hartaudella.

- Mutta rahat menevät hyvään tarkoitukseen, he tuumivat kuin yhdestä suusta.

 Yhteisvastuujuhlassa on aina myös arpajaiset, ja osallistujat ostavatkin arpoja innokkaasti. Arpajaisvoittojakin tapahtumaan oli saatu runsaasti. Päävoittona oli komea täytekakku.

Illan tuotto oli huikeat 561 euroa.

- Tämä on huipputulos, kirkkoherra Kuosmanen ihasteli.

- Paras tulos koskaan, jatkoi Hiltunen.

- Mielellään tässä koulu on aina mukana. On älyttömän hyvä ja mahtava perinne, totesi koulun johtajaopettaja Antti Immonen.

Kommentoi

Hae sivuilta