Julkaistu 

Kalevala-sali täyttyi aktiivihiilitehtaasta kiinnostuneista

Maanantai-iltana Ilomantsissa järjestetty Vapon tiedotustilaisuus veti Kalevala-salin lähestulkoon täyteen yleisöä. Illan teemana ollut aktiivihiilitehdas herätti yleisössä lukuisia kysymyksiä, mutta keskustelu kävi hyvin maltillisena, vaikka esimerkiksi ympäristövaikutuksista esitettiin paljon kysymyksiä. Vapolaiset korostivat, että Ilomantsiin rakennettava aivan uudenlainen aktiivihiilitehdas ei rasita sen enempää vesistöjä, ilmaa kuin Ilomantsin vesilaitostakaan. Myös tehtaan liikenteen lisääntyminen herätti kysymyksiä, mutta senkin vapolaiset totesivat maltilliseksi.
Tehtaan tarjoamat työllistymismahdollisuudet nostettiin illan aikana myös esille ja esimerkiksi Joonas Potkonen olivat kiinnostunut koneurakoitsijoiden työllistymismahdollisuuksista.
Tehtaan suopeasta vastaanotosta Ilomantsissa kertonee sekin, että illan viimeisenä kysymyksenä heitettiin mahdollisuus ostaa Vapon osakkeita. Siihen vastasi kansanedustaja Hannu Hoskonen muistuttaen, että vapo on jo meidän suomalaisten osittain omistama valtionyhtiö, sillä Suomen valtio omistaa Vaposta 50,1 prosenttia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta