Julkaistu 

Hoskonen tyytyväinen vaalitulokseen

Kansanedustaja Hannu Hoskonen on myös Ilomantsin kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Hiljattain kokouksessa kuvatun Hoskosen taustalla Ilomantsin kunnanjohtaja Marjut Ahokas ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Tykkyläinen. Kansanedustaja Hannu Hoskonen on myös Ilomantsin kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Hiljattain kokouksessa kuvatun Hoskosen taustalla Ilomantsin kunnanjohtaja Marjut Ahokas ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Tykkyläinen.

Ilomantsilainen kansanedustaja Hannu Hoskonen sai vaalissa jatkopaikan eduskuntavaalityölleen. Hoskonen on tyytyväinen vaalitulokseen, vaikka menettikin nyt ääniä: edellisessä vaalissa hän lunasti paikkansa 6 633 äänellä, nyt äänisaalis oli 4 871.
– Olin tietoinen siitä, että äänimäärä voi olla laskussa Ilomantsissa, joten ne oli kompensoitava muualta. Siksi vaalikampanja oli aika tiukka ja fyysisestikin aika raskas. Oma äänikin meni, kun tilaisuuksia oli sekä sisällä että ulkona ja joissakin tilaisuuksissa ulkona puhalsi kylmä ahava, kertoo hän.
Hoskonen oli joka tapauksessa Ilomantsissa ääniharava, hän sai 910 ääntä, kun kotikunnan äänisaalis vuonna 2015 oli 1 508 ääntä. Toiseksi eniten Ilomantsista ääniä saalisti samoin läpi mennyt joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen, 290 ääntä.
Puolueista Keskusta säilytti kärkipaikkansa Ilomantsissa, vaikka miinusta edellisiin eduskuntavaaleihin oli 15,2 prosenttia. Nyt kokonaisäänisaalis oli 40,9 prosenttia. Sosialidemokraattinen puolue oli Ilomantissa puolueista kakkosena,  osuus nousi 8,1 prosentilla 21,9 prosenttiin. Kolmantena Ilomantsissa oli Perussuomalaiset 18,6 prosentin ääniosuudellaan, heilläkin parannusta edelliseen eduskuntavaaliin oli 2,2 prosenttia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta