Julkaistu 
Armas Härkönen

Mekrijärvi pilottikyläksi jätehuoltohankkeeseen

Mekrijärven kylän jätteiden aluekeräyspiste sijaitsee Ilomäentien risteysalueella. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Arto Piipposen mielestä paikalla olisi tilaa myös lajittelupisteelle. Mekrijärven kylän jätteiden aluekeräyspiste sijaitsee Ilomäentien risteysalueella. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Arto Piipposen mielestä paikalla olisi tilaa myös lajittelupisteelle.

Mekrijärven seudun kyläyhdistyksen kevätkokouksessa esiteltiin uutta, Itä-Suomen yliopiston vetämää jätehuoltohanketta. WasteLess Karelias -hankkeen päämääränä on ehkäistä Pohjois-Karjalan ja Venäjän Karjalan maaseutualueiden roskaantumista ja parantaa kylien jätehuoltoa. Samalla kannustetaan paikallisia asukkaita, viranomaisia ja yrityksiä kehittämään jätteiden kierrätystä ja maaseudun elinympäristöjä.

Hankkeeseen valittuja suomalaisia pilottikyläyhteisöjä ovat Juuan Timanttikylät ja Ilomantsin Mekrijärvi. Venäjää edustavat Vieljärven, Naistenjärven ja Tolvujan kylät.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Hankkeessa rakennetaan maaseudun kyliin jätepisteitä sekä järjestetään paikallisia työpajoja ja siivoustalkoita,  Maaseudun sivistysliiton kyläkehittäjä Reeta Rönkkö kertoo.

Hankkeen myötä on pilottikylille mahdollista saada esimerkiksi lajittelupiste. Kyläkehittäjän mielestä myös sekajätteen kimppakeräilyn kehittäminen olisi kyläläisille taloudellisesti kannattavaa.

- Usean talon kimpalla ja esimerkiksi 660 litran keräysastialla voidaan vuotuiset jätemaksut jopa puolittaa, Rönkkö opastaa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta