Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Tuupovaaran terveysaseman murto selvitetty

Sunnuntaiaamuna Tuupovaaran terveysasemalle murtautuneet henkilöt on saatu selville.

–Poliisi sai tiedon sunnuntaina 24.3. aamulla, että Tuupovaaran terveysasemalle oli murtauduttu ja tekijät olivat paenneet paikalta autolla. Murto oli tapahtunut aamuseitsemän ja yhdeksän välisenä aikana, kertoo rikoskomisario Kimmo Wetterstrand lähettämässään tiedotteessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Terveysaseman sisätiloihin oli päästy murtojälkiä jättämättä, mutta terveysaseman sisällä oli murrettu auki huoneiden ovia. Huoneista oli anastettu erilaisia lääkkeitä, hoitotarvikkeita ja elektroniikkaa. Anastetun omaisuuden yhteisarvoksi on arvioitu useita tuhansia euroja.

Poliisi pääsi omien tutkintamenetelmiensä kautta tekijöiden jäljille ja Joensuusta otettiin kiinni kolme henkilöä sunnuntai-iltana epäiltynä tekoon. Kaksi kiinniottoa tehtiin yksityisasunnosta ja yksi yleiseltä paikalta. Kiinniotetuista yksi on jo vapautettu.

Joensuulaiset vuosina 1974 ja 1990 syntyneet miehet vangittiin tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa poliisin vaatimuksesta todennäköisin syin epäiltynä tekoon.

Osa anastetusta omaisuudesta on löydetty epäiltyjen hallusta.

Vuonna 1974 syntynyttä miestä epäillään myös 21. maaliskuuta hieman aamukuuden jälkeen tapahtuneesta Tuupovaaran apteekkiin kohdistuneesta murrosta, joka on poliisin käsityksen mukaan tehty yksin. Tämän murron yhteydessä apteekista anastettiin runsaasti erilaisia lääkkeitä.

Molemmat vangitut olivat jo ennestään matkustuskiellossa aiempiin omaisuusrikoksiin liittyen.

–Matkustuskielto ei mitä ilmeisimmin ollut riittävä pakkokeino ehkäisemään rikollisen toiminnan jatkamista, todetaan poliisin tiedotteessa.

Kommentoi

Hae sivuilta