Julkaistu 
Armas Härkönen

Pogostan laduilla sujutteli 831 hiihtäjää

Pogostan Hiihto sivakoitiin perinteisellä hiihtotekniikalla. Kuvassa taivaltaan aloittelevat Maiju Lyhykäinen (482), Minna Penttinen ja Jouko Parppei. Pogostan Hiihto sivakoitiin perinteisellä hiihtotekniikalla. Kuvassa taivaltaan aloittelevat Maiju Lyhykäinen (482), Minna Penttinen ja Jouko Parppei.

Järjestyksessään 42. Pogostan Hiihto sivakoitiin 16. päivänä maaliskuuta. Tapahtuma järjestettiin nyt yksipäiväisenä, ja laduilla edettiin perinteisellä hiihtotekniikalla.

Matkaan säntäsi kolmesta porrastetusta lähdöstä kaikkiaan 831 hiihtäjää. Retkisarjaan osallistui 129 hiihtäjää, ja viestihiihtona 30 kilometrin matkan suoritti kuusi joukkuetta. Viestissä oli kolme osuutta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Tavoitteemme oli 800 hiihtäjää, ja siinä mielessä olemme tyytyväisiä. Toivomme, että ensi vuonnakin pystyisimme hiihdon ainakin perinteisellä hiihtotavalla järjestämään, Ilomantsin Urheilijoiden puheenjohtaja Raija Tahvanainen pohtii.

- Myös vapaan hiihtotekniikan osalta ajatusta työstetään ja ratkaisuja mietitään, kisakoordinaattori Heikki Hamunen lisää.

 

Miesten yleisen sarjan ykkönen oli Kiteen Urheilijoita edustava Ville Happonen ajalla 2.31, 33. Naisten sarjan voitti Pogostan ensikertalainen, Kosken Kaikua edustava ja N20-sarjassa hiihtävä Jonna Pakola. Pakolan aika oli 2.58,27.

Ilomantsin Pirkko Räty voitti N60-sarjan, ja Raija Silvan oli N70-sarjan kolmonen.

Kommentoi

Hae sivuilta