Julkaistu 

Aamukahvikeskustelussa matkailun tila

Karelia Experti järjestämillä Matkailun aamukahveilla ravintola Parppeinpirtissä käytiin keskustelua matkailun nykytilasta. Karelia Experti järjestämillä Matkailun aamukahveilla ravintola Parppeinpirtissä käytiin keskustelua matkailun nykytilasta.

Ilomantsissa ravintola Parppeinpirtissä Matkailun aamukahvien keskusteluissa nousi esille se, että Ilomantsissa ja maakunnassa tarjontaa on, mutta se pitää osata tuotteistaa ja markkinoida käyttäjille.
Ulkomaalaisille ja muillekin käyttäjille matkoja myyvällä pitää olla paketteja, joita myydä. Tämän päivän matkailija ei etsi kohteita jokaisen yrittäjän omilta sivuilta, vaan ne pitää löytää keskitetysti. Tällainen tarjonnan yhteen kokoava taho puuttuu kokonaan. Tätä samaa asiaa on pohdittu vuosikaudet, mutta valmista ei tunnu syntyvän.


Karelia Expertin toimitusjohtaja Jaakko Löppönen heittikin haasteen, että tehkää valmista yhdessä.
– Ei jokainen erikseen oma etu ja yritys edellä. Ei riitä se, että on monia yhdistyksiä. Pitää olla se taho, jolle kiinnostunut ostaja ohjataan, Löppönen painotti.
– Nyt ollaan asian ytimessä. Kun tämä kohta saadaan toiminaan, asiat alkavat rullata, totesi mukana ollut Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kehittämispäällikkö Pekka Huovinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Monessa keskustelussa tuli esille se, että luonto, kulttuuri, karjalaisuus, ortodoksisuus, paikallinen ruoka eivät yksin riitä, vaan ne pitää tuotteistaa ja markkinoida keskitetysti matkailijoille.
Löppönen muistutti myös siitä, että kuntarajatkin on unohdettava.
– Kun matkailija tulee esimerkiksi Espanjasta, ei sille riitä pelkästään Ilomantsin tarjonta. Hyödynnettävä on myös lähialueet ja markkinoitava niitä yhdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta