Julkaistu 
Armas Härkönen

Esikisoissa sivakoi yli sata hirvenhiihtäjää

Ilomantsin esikisoihin osallistui 106 hirvenhiihtäjää. Osallistujat lähtivät matkaan puolen minuutin välein, ja sekä ampumaradalla että arviointipaikalla oli ajoittain ruuhkaa. Ilomantsin esikisoihin osallistui 106 hirvenhiihtäjää. Osallistujat lähtivät matkaan puolen minuutin välein, ja sekä ampumaradalla että arviointipaikalla oli ajoittain ruuhkaa.

Hirvenhiihdon SM -kisat järjestetään Ilomantsissa 22. – 24. päivinä maaliskuuta. Paikallista järjestelyvastuuta kantava Ilomantsin hirvenhiihdon ja -juoksun SM-2019 seurayhtymä testasi kisakoneistoaan esikisojen ja Itä-Suomen mestaruuskilpailujen merkeissä viime lauantaina. Yksilösarjoihin osallistui 93 kilpailijaa eri puolilta maata. Hirvenhiihtelysarjassa oli 13 osallistujaa. Viestissä viiletti yhdeksän joukkuetta.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Miesten yleisen sarjan ykköseksi kiirehti M40-sarjan Kari Väätäinen yhteispistein 1 144. Hän asuu Ylämyllyllä mutta edustaa Pohjois-Savoa. Naisten sarjaa emännöi N55-sarjassa hiihtävä Tuula Räty pistemäärällä 1126. Hänenkin piirinsä on Pohjois-Savo.

Myös paikallisesti ”pärjättiin”. Ilomantsin Tauno Kaltiainen on ollut hirvilajien arvokisoissa kestomenestyjä jo vuosikymmeniä. Tällä kertaa tuli Itä-Suomen mestaruus M50-sarjassa yhteispistein 1 128. Ampumatulos oli 96 pistettä.

- Se on jo vähän  sinne päin, mies tuumaa.

Kommentoi

Hae sivuilta