Julkaistu    |  Päivitetty 
Mervi Nevalainen

Abit lukulomalle erikoisemmalla kyydillä

Ilomantsin lukion kuusi abiturienttia poistui lukiosta Dipse-hevosen kyydillä, jota ohjasti hevosen omistaja abiturienttti Elli-Noora Törrönen. Ilomantsin lukion kuusi abiturienttia poistui lukiosta Dipse-hevosen kyydillä, jota ohjasti hevosen omistaja abiturienttti Elli-Noora Törrönen.

Ilomantsin lukion kuusi abiturienttia matkasi lukulomalle Dipse-hevosen kyydillä. Abiturientti Elli-Noora Törrönen omistaa kuusivuotiaan tamman, jota hän itse ohjasti abiajelulla.
Abit kommentoivat, että päivä oli ollut kiireinen.
– Juostu koko aamupäivä ja kierretty luokissa ja alakoulun puolella, he kommentoivat.

Nuoret kertoivat, että hevoskyyti oli Elli-Nooran idea.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Hevoset ovat hänelle niin tärkeitä, niin oltiin heti ideassa mukana, totesi Lotta Hakkarainen.


Opettajille laulettujen laulujen jälkeen heitä myös lahjottiin mitä erilaisimmilla lahjoilla, kutakin oman mieltymyksensä mukaan. Kuka sai jäkälää, kuka suksivoidetta, kuka lahjakortin spinningiin tai muuhun. Matematiikan opettaja Tarja Ritola sai ylinopeussakot.
– Olet tehtävänannossa niin nopea, että me ei olla ehditty omaksua edes tehtävän antoa, kun olet antanut jo monta välivaihetta, abit sanoivat.  
Kun lukioon jääneet kantoivat abit ulos lukiosta, heitä odotti pihalla hevonen. Nolla, nolla huudot eivät kaikuneet, vaan abit olivat hillittyjä ja sen ymmärsi, koska kuljettajana oli luontokappale. Alakoululaiset kisasivat ilmaan heitetyistä karkeista, kuten aina ennenkin.


Abien kulkua seurasi monet autot sukulaisia, ystäviä ja isovanhempia.
– Olihan se tultava katsomaan nuorten iloa. Huomenna on sitten Joensuussa toisen tyttären tytön vanhojen tanssit, totesi abiturientti Essi Kauton mummo, Ritva Hakola

Kommentoi

Hae sivuilta