Julkaistu 

Kouluverkkokeskustelu alkaa Ilomantsissa

Ilomantsin kunnanvaltuusto pohti viime maanantai-illan valtuustoseminaarissaan perusopetuksen ja sivistystoimen hallinnon järjestämistä tulevina vuosina. Lisäksi valtuusto perehtyi kunnan tytäryhtiö Kiinteistö Oy Pogostan Vuokratalojen asunto- ja taloustilanteeseen.
Kunta teetti syksyllä perusopetuksen järjestämisvaihtoehdoista selvityksen. Kuntamaisema Oy:n toteuttama selvitys esitteli kolme opetuksen järjestämismallia: nykyisen, yhden kyläkoulun ja yhtenäisen peruskoulun mallin sekä yhden yhtenäisen peruskoulun mallin.
– Selvityksen teettämisen taustana olivat kunnan talouden sopeuttamistarve ja laskevat oppilasmäärät. Valtuusto linjasi, että niin koululaisia kuin heidän huoltajiaan pitää kuulla virallisella kuulemisella ennen kuin ratkaisuesityksiä tehdään, kertoo kunnanjohtaja Marjut Ahokas.

Ahokas korostaa, että perusopetuksen järjestämisasiassa edetään rauhallisesti lapsia ja vanhempia kuullen ennen kuin yhtään päätösesitystä tehdään. Asia lähtee liikkeelle lapsivaikutusten arvioinnilla.
– Mahdollisten muutosten lapsivaikutuksia arvioidaan helmikuun loppuun mennessä kuulemalla oppilaita heidän omissa kouluissaan. Myös hallintolain mukaiset kuulemiset järjestetään kevättalven aikana.
Kuulemisten pohjalta päätetään, miten valmistelu etenee. Kuulemistilaisuuksiin kutsutaan kaikki kunnanvaltuutetut, sillä kouluverkosta päättää valtuusto.
Kuntalain mukainen kunnan vuokratalojen ja asunto-osakkeiden yhtiöittäminen on edennyt kaupantekovaiheeseen. Kunta myy omistamansa vuokratalot ja asunto-osakkeet tytäryhtiölleen Kiinteistö Oy Pogostan Vuokrataloille. Kaupan rahoittamiseksi Vuokratalojen tulee saada kunnalta pääomasijoitus ja vakuus uudelle lainalle.
Ahokas muistuttaa, että Ilomantsissa vuokra-asuntoja on tarpeeseen nähden edelleen liikaa.
– Vuokratalojen asia etenee jo ensi maanantain kunnanhallitukseen ja seuraavan maanantain eli 28. tammikuuta valtuustoon, jotta kuntalain mukainen yhtiöittäminen saadaan valmiiksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta