Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Kiihtelysvaaran uuden kirkon rakennuspaikasta keskustellaan Museoviraston kanssa

Kiihtelysvaarassa usein kuultu näkemys on, että uusi kirkko tulisi rakentaa vanhalle paikalle ja sen pitäisi myös muistuttaa menetettyä kirkkoa. Kiihtelysvaarassa usein kuultu näkemys on, että uusi kirkko tulisi rakentaa vanhalle paikalle ja sen pitäisi myös muistuttaa menetettyä kirkkoa.

Kiihtelysvaaran tulipalossa tuhoutuneen kirkon paikalle rakennetaan uusi kirkko. Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto teki periaatepäätöksen kirkon rakentamisesta kokouksessaan maanantai-iltana.

Kirkon rakentamisen suunnittelua varten on perustettu suunnittelutoimikunta, joka raportoi uuden kirkon rakentamishankkeen käynnistämisestä helmikuun lopussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhteisen kirkkovaltuuston pöytäkirjassa todetaan, että kirkon rakentamisen suunnittelun lähtökohtana tulee olla arvokkaan kulttuuriympäristön huomioiminen sekä seurakunnan tämän päivän tarpeet. Uuden kirkon rakennuspaikan suunnittelussa on tarkoitus tehdä yhteistyötä Museoviraston kanssa.

Kiihtelysvaaralaiset haluavat osallistua uuden kirkon rakentamiseen ja ovat jo aloittaneet keräämään varoja kirkon rakentamiseksi. Kiihtelysvaara-seuran hallinnoiman varainkeräyksen lupahakemus laitettiin vireille heti kirkkovaltuuston päätöksen tultua.

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.