Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Hirvijahti nuoren metsämiehen muistoksi

Tuupovaaran Riistanhoitoyhdistyksen järjestämään muistojahtiin osallistuneille tarjoili hernerokkaa Sirpa Uimonen. Esa Tolvanen ja Timo Hattunen keskustelivat Anna-Kaisa ja Jarkko Pirisen kanssa Pirttijärven Erän metsästysmajalla. Tuupovaaran Riistanhoitoyhdistyksen järjestämään muistojahtiin osallistuneille tarjoili hernerokkaa Sirpa Uimonen. Esa Tolvanen ja Timo Hattunen keskustelivat Anna-Kaisa ja Jarkko Pirisen kanssa Pirttijärven Erän metsästysmajalla.

Tuupovaaran riistanhoitoyhdistys järjesti lauantaina jahtitapahtuman, joka kokosi runsaasti alueen metsästyseurojen nuoria jäseniä ja metsästyksestä kiinnostuneita.

Tuupovaaran nuoret metsästäjät osallistuivat jahtitapahtumalla metsästystä harrastaneen ja nuorena mönkijäturmassa menehtyneen Juuso Pirisen muistorahaston kartuttamiseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vajaa vuosi sitten kevätalvella vasta 15-vuotias Juuso Pirinen törmäsi Enon Revonkylässä kotinsa lähellä jäisessä mutkassa mönkijällä puutavararekan kylkeen ja menehtyi. Hänen vanhempansa Anna-Kaisa ja Jarkko Pirinen päättivät perustaa poikansa muistoksi rahaston, joka tukee muun muassa nuorten metsästysharrastusta.

Juuso oli innokas metsämies. Hän ampui viime syksynä ensimmäisen ja viimeisen hirvensä.

–Hirvi oli 13-piikkinen uros ja se kaatui tarkalla sydänlaukauksella. Juuso oli siitä tavattoman ylpeä, kertoo Jarkko Pirinen.

Pohjois-Karjalan Hirvitalousalue 3 haastoi syksyllä hirveä metsästävät riistanhoitoyhdistykset Juuso Pirisen muistorahaston tukemiseen.

Pirttijärven erän metsästysmajalla järjestetyssä tapahtumassa oli kaikkiaan viitisenkymmentä osallistujaa. Nuoria hirvenmetsästäjiä oli jahdissa mukana 17.

Tuupovaaran metsästystapahtumaa olivat tukemassa useat Pohjois-Karjalaiset yritykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Kertyneet varat luovutetaan lyhentämättömänä Juuso Pirisen muistorahastoon.

Kommentoi

Hae sivuilta