Julkaistu    |  Päivitetty 

Koira herätti talon väen

Tahvanaisten sankarikoira Nero herätti talon väen, kun traktorista alkanut tulipalo riehui pihapiirissä. Tahvanaisten sankarikoira Nero herätti talon väen, kun traktorista alkanut tulipalo riehui pihapiirissä.

Torstaiyönä Ilomantsin Huhuksessa tuli tuhosi kaksi rakennusta ja maatalon kaksi traktoria, koneita ja kalustoa.
Talon novascotiannoutaja Sillankorva's Hero haukahti yöllä ja samanaikaisesti ulkoa kuului pamaus. Virpi Tahvanainen heräsi haukkuun ja ihmetteli, miksi makuuhuoneeseen tulee oranssia valoa. Hän nousi ylös, avasi verhot ja näki autotallin edessä olevan traktorin olevan tulessa. Isäntä Olli Tahvanainen soitti hätänumeroon ja perhe riensi pihalle.
– Siinä vaiheessa jo näki, että rakennuksiin ei ole enää menemistä. Siirsin kuomuperäkärryn pois rakennuksen vierestä ja talon edustalla olevat autot edemmäksi, Virpi Tahvanainen kertoo.
Seitsemän metriä sekunnissa puhaltanut tuuli edesauttoi palon etenemisessä.
– Onneksi tuuli oli talosta pois päin, joten asuinrakennus säästyi, huokaa Olli Tahvanainen.


Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle autotalli ja navettarakennus olivat täyden palon vaiheessa, eikä rakennusten pelastamiseksi ollut mitään tehtävissä. Tuhoutuneet rakennukset olivat noin 200 neliön suuruisia.
Palossa tuhoutui myös kaksi venettä. Iso matkavene sekä pienempi moottorivene sekä mönkijä. Marjanviljelytilan marjanpuimuri oli säilytyksessä pihasta etempänä olevassa varastossa, joten se säilyi.
Paikalle kutsuttu kaivinkone avusti palopesäkkeiden esille kaivamisessa.
Paloa sammuttamassa olivat yksiköt Enon, Ilomantsin, Joensuun ja Kontiolahden pelastuslaitoksilta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta