Julkaistu 
Armas Härkönen

Harvinaislaatuinen haastattelu Iljalan ukkopiirissä

Veikko Määttänen (vas.) ja Pentti Kinnunen kertoivat satavuotispäiviensä kunniaksi Iljalan ukkoporukalle muistojaan sodasta ja rauhankin töistä. Veteraanien lisäksi Jorma Ikosen (oik.) kysymyksiin vastaili Ilomantsin Sotainvalidien puheenjohtaja Matti Karvinen. Veikko Määttänen (vas.) ja Pentti Kinnunen kertoivat satavuotispäiviensä kunniaksi Iljalan ukkoporukalle muistojaan sodasta ja rauhankin töistä. Veteraanien lisäksi Jorma Ikosen (oik.) kysymyksiin vastaili Ilomantsin Sotainvalidien puheenjohtaja Matti Karvinen.

Lähimmäispalvelukeskus Iljalassa Ilomantsissa järjestetyssä ”Ukkojen tarinat” - tapahtumassa lokakuun 18. päivänä olivat Jorma Ikosen tentissä harvinaislaatuiset haastateltavat – kaksi satavuotiasta miestä. Ilomantsilainen sotiemme veteraani Pentti Kinnunen oli täyttänyt pyöreät vuotensa lokakuun 10. päivänä, Veikko Määttäsellä merkkipäivä on edessä 25. päivänä lokakuuta.

- Jos nyt sinne asti eletään, mies viisastelee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Molemmat miehet olivat haavoittuneet sotien aikana. Ikonen kysyi muun muassa, miltä tuntuu elää satavuotiaassa Suomessa.

- Hyvää on elää itsenäisessä maassa. On vapaus liikkua. Eilenkin sain oman rollaattorin kanssa lenkkeillä ja käydä torin laidan kahvipaikassa, vastasi Kinnunen.

- Kun ajattelen lapsuuteni ja nuoruuteni olosuhteita esimerkiksi 1920 -luvulta, niin kyllä niistä ajoista on menty huomattavan paljon parempaan suuntaan, totesi Veikko Määttänen.

Tarinoita kuuntelemassa oli 30 henkilöä.

Kommentoi

Hae sivuilta