Julkaistu 

Vaaroilla kouluruoka vaarassa lakon takia – Ilomantsiin ei vaikutusta

Joensuun kaupunki varoittaa, että ensi maanantaina ja tiistaina ruokapalveluita koskeva lakko vaikuttaa useisiin kaupungin päiväkoteihin ja koulujen ruokailuun.

–Kaikissa lakon alaisissa päiväkodeissa ei pystytä tarjoamaan lämmintä ruokaa maanantaina ja tiistaina, kertoo kaupungin tiedote.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupungin hyvinvointipalveluista kerrotaan kuitenkin, että ruokailun järjestämistä maanantaille ja tiistaille selvitetään koko ajan.

–Pyrimme kaikin toimin varmistamaan, että koulut ja päiväkodit voidaan pitää avoinna maanantaina ja tiistaina.

Lakon alaisia kouluja ovat Heinävaaran yhtenäiskoulu ja Kiihtelysvaaran alakoulu. Tuupovaaran alakoulussa ei lakko vaikuta. Lakko näkyy myös päiväkodeissa Tuupovaarassa, Kiihtelysvaarassa ja Heinävaarassa.

Lakko koskee ruokapalveluita tarjoavan Polkka Oy:n henkilöstöä, jolta Joensuun kaupunki ostaa ruokapalveluita päiväkoteihin ja kouluihin. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) 22.-23.10 julistama lakko vaikuttaa Joensuussa kaikkiaan 15 päiväkodin ja 15 koulun ruokailuun. 

Ilomantsi on ruokapalveluesimies Kirsi Väänäsen mukaan rajattu lakon ulkopuolelle, eli täällä lakko ei vaikuta ruokailun järjestämiseen.

Kommentoi

Hae sivuilta